Steun voor te snel ontslagen Van Bommel: "Was opeens weg"

29 september 2022, 19:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mark van Bommel werd begin vorig seizoen ontslagen als manager van VfL Wolfsburg. Sinds zijn vertrek gaat het niet bepaald beter met de Bundesliga-club en inmiddels heeft speler Josuha Guilavogui uitgehaald naar de clubleiding. Volgens hem worden trainers veel te snel de laan uitgestuurd en was dat bij de Nederlandse coach ook het geval.

Want nadat Van Bommel was vertrokken, vocht Wolfsburg de rest van het seizoen nog tegen degradatie, uiteindelijk met succes. En dat terwijl de oud-coach van PSV na vijf duels zelfs nog aan kop van de Bundesliga ging. Ook dit seizoen gaat het moeizaam met slechts vijf punten uit negen wedstrijden, waardoor de druk op Niko Kovac alweer is toegenomen. Het zorgt voor ergernis bij middenvelder Guilavogui.

"We moeten stoppen met zulke geruchten. Mark van Bommel was voor ons niet goed genoeg en is nu opeens heel succesvol bij Royal Antwerp. Bij ons was hij ineens vertrokken. Ook Florian Kohfeldt moest weer vertrekken. Is Kovac dan alweer de volgende", vraagt hij zich in gesprek met Kicker hardop af. Daarbij kijkt hij ook naar zichzelf. "Wij als spelers hebben de verantwoordelijkheid om beter te presteren met VfL Wolfsburg."

Lees ook: Van Bommel over Antwerp FC: "Dat is niet normaal"

De 31-jarige Guilavogui weet wat het is om opgeofferd te worden, want in de vorige winterstop werd hij een seizoen verhuurd aan Girondins de Bordeaux. Bij zijn terugkeer in Wolfsburg, waar hij in 2014 vanaf Atlético Madrid arriveerde, knokte hij zichzelf wel weer in de basis. Dit seizoen staat de teller al op zeven officiële wedstrijden namens die Wölfe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

aj maar ja maar...wolfsburg is geen titel kandidaat in duitsland..toen met weghorst hadden ze een goed seizoen maar dat is niet elk jaar zo

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen