Nederland achtste op FIFA-ranglijst, Brazilië loopt uit op Belgen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

6 oktober 2022 – Het Nederlands elftal begint als de nummer acht van de FIFA-ranglijst aan het WK in Qatar. Dat blijkt uit de lijst die de wereldvoetbalbond eerder vandaag publiceerde. Brazilië gaat nog altijd aan kop, en loopt zelfs wat uit op nummer twee België.

Nederland achtste op FIFA-ranglijst, Brazilië loopt uit op Belgen

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Oranje won in de afgelopen interlandperiode van Polen (2-0) en België (1-0), maar blijft desondanks op dezelfde positie steken als op de vorige ranglijst. In de toptien vond slechts één wijziging plaats. Italië (zesde) wisselt van plaats met Spanje (nu zevende). De Italianen plaatsten zich echter niet voor het toernooi in Qatar, en kunnen daar dus geen punten verzamelen. De FIFA zal de volgende ranglijst kort na de WK-finale publiceren.

Aan kop liep Brazilië iets uit op nummer twee België, dat aan de andere kant nummer drie Argentinië weer wat zag inlopen. De Brazilianen wonnen hun oefenwedstrijden met Ghana (3-0) en Tunesië (5-1) met groot gemak, en zagen de Belgen verliezen van Nederland nadat het eerder wel van Wales had weten te winnen (2-1). De Argentijnen waren aan de hand van Lionel Messi zowel Honduras als Jamaica met 3-0 de baas.

De tegenstanders van Oranje op het WK komen niet in de buurt van de beste tien landen. Senegal, vorig jaar winnaar van het toernooi om de Afrika Cup, vindt zichzelf terug op plaats achttien. Ook voor het Afrikaanse land verandert daarmee niets ten opzichte van de vorige ranglijst. Ecuador bleef eveneens op dezelfde positie, en is nog steeds 44ste. Qatar zakte juist een paar plaatsen, en staat nu vijftigste.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd