Frenkie de Jong maakt goede indruk op Xavi bij FC Barcelona

11 oktober 2022, 18:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong is weer helemaal terug bij FC Barcelona. Afgelopen weekend maakte de Nederlander alweer zijn eerste minuten na zijn bovenbeenblessure en heeft die speeltijd goed verteerd. Trainer Xavi heeft bevestigd dat de middenvelder ook voor het cruciale duel met Internazionale in de groepsfase van de Champions League woensdagavond inzetbaar is.

"Het gaat goed met Frenkie de Jong", vertelde de oefenmeester desgevraagd. "Hij is nog steeds aan het terugkomen van een blessure, dus daarom moeten we nog wel afwachten of hij fit genoeg is om te starten." In het weekend kwam hij als invaller binnen de lijnen voor Pedri: het waren zijn eerste minuten na de interlandbreak waarin hij de kwetsuur opliep.

Daarmee nemen de opties weer toe voor Xavi, die komend weekend tegen Real Madrid ook weer kan beschikken over de Franse verdediger Jules Koundé. De zomeraanwinst kan tegen Internazionale echter nog niet van de partij zijn vanwege zijn blessure: hetzelfde geldt voor onder anderen Ronald Araújo, Héctor Bellerin en Memphis Depay.

Barcelona moet winnen

Het is wel een cruciale ontmoeting voor FC Barcelona, want bij een nederlaag is Europees overwinteren vrijwel onmogelijk. "We zitten in een moeilijke situatie, maar ik blijf optimistisch over onze kansen", zei Xavi tijdens de voorbeschouwende persconferentie. "We moeten beter aanvallen dan in Milaan. Dit is een ideale kans om ons te revancheren." Over de arbitrage, die in Milaan niet op de hand van de Catalaanse club was, wilde Xavi niet meer spreken. "We moeten zelf beter voetballen."

Lees ookInter-verdediger Bastoni krijgt misselijkmakende berichten uit Barcelona

Na de interlandbreak ging FC Barcelona namelijk verrassend met 1-0 onderuit tegen Internazionale. Afgelopen weekend werd er weliswaar gewonnen van Celta de Vigo (1-0), maar waren de bezoekers vooral na de pauze véél beter dan het elftal van Xavi. "Daarover was ik dan ook niet tevreden. Dit wordt een finale, zeker na een nederlaag in de heenwedstrijd. Maar daarin zag ik genoeg aanknopingspunten om een goed resultaat te halen." FC Barcelona krijgt daarbij de steun van een uitverkocht Camp Nou.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen