Keuze Ten Hag pakt slecht uit voor Manchester United-huurling

11 oktober 2022, 18:53   Bijgewerkt: 11 oktober 2022, 18:58

Manchester United haalde Amad Diallo (20) in 2021 nog voor iets meer dan twintig miljoen euro op bij Atalanta Bergamo als groot talent. De buitenspeler kreeg in de voorbereiding een kans van Erik ten Hag, maar de Nederlandse coach schatte in dat een verhuurperiode de beste optie was om aansluiting te vinden bij het eerste team van The Red Devils. Die keuze pakt voorlopig nog niet gelukkig uit.

Diallo kon in zijn zeven officiële wedstrijden bij Sunderland nog allesbehalve een goede indruk maken. Hij noteerde bijvoorbeeld geen enkele goal of assist en verloor zijn basisplaats. Om hem vertrouwen en spelritme op te doen, werd Diallo zelfs naar het O21-team gestuurd van The Black Cats. Ook dat sorteerde weinig effect: Diallo verloor met zijn ploeg van Leeds United O23-jaar.

Daarmee ziet Ten Hag de ontwikkeling van Diallo behoorlijk stagneren, nadat hij in Italië een van de absolute revelaties was. Met de komst van Antony heeft Diallo bovendien nog een fikse concurrent erbij gekregen, voor als hij ooit weer een serieuze kans krijgt van Ten Hag bij de A-selectie. Dan zal hij echter wel weer in de buurt moeten komen van zijn oude niveau en dat is vooralsnog niet het geval. 

Lees ook: Ten Hag maakt eerste selectie: geen Ronaldo

Feyenoord

Diallo leek vorig jaar overigens nog te worden verhuurd aan Feyenoord. De Rotterdammers waren helemaal rond met de buitenspeler, maar vlak voor de verhuurperiode zou ingaan, liep de aanvaller een zware blessure op en schakelde men in De Kuip succesvol door naar Reiss Nelson. Diallo werd na de winterstop verhuurd aan Rangers FC, maar kon ook daar geen basisplek veroveren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen