Coach Midtjylland praat met veel lof over spelers en fans Feyenoord

14 oktober 2022, 09:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Midtjylland slaagde er donderdag voor de tweede keer op rij in om Feyenoord op slechts een punt te houden. Voor trainer Albert Capellas - in het verleden assistent-trainer bij Vitesse - was dat ene punt er een om te vieren. Hij was na afloop lovend over zowel de spelers als de achterban van Feyenoord.

"Natuurlijk", luidde het duidelijke antwoord van Capellas op de vraag of het punt in De Kuip voor zijn ploeg als een overwinning voelde. "We hebben aan iedereen laten zien hoe we kunnen spelen tegen erg goede teams als Feyenoord. In dit stadion, met deze fans en deze geweldige sfeer. In de tweede helft waren er momenten waar wij het lastiger hadden en zij hadden kunnen scoren, maar ik ben trots op de jongens. Het is erg lastig om hier punten te pakken, dus ik ben erg blij."

In zijn gesprek met ESPN stelde de Spanjaard zelfs dat er meer in had gezeten voor Midtjylland. Hij zag zijn ploeg echter op momenten de verkeerde keuzes maken, waardoor mogelijkheden om te counteren verloren gingen. "Dat is waar wij hen energie gaven. Ook hadden we enkele keren niet genoeg druk op de bal. Dan is het makkelijk voor ze om tussen de linies door te spelen of de bal achter de laatste lijn te leggen. Ze hebben natuurlijk erg goede spelers, dus we helpen ze in het zadel."

Gelijkenissen

Capellas gaf aan veel gelijkenissen te zien tussen zijn Midtjylland en het Feyenoord van trainer Arne Slot. "We willen allebei hoog druk zetten, de bal hebben, snel van kant wisselen. We zijn allebei goed in de counter en hebben allebei goede spelers." Om die reden was hij erg tevreden met het gelijkspel. "Feyenoord is in eigen huis een erg lastig team om te verslaan, heel anders dan wanneer ze uitspelen. Dat geeft dit punt veel meer waarde dan het punt in ons stadion."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen