Vlaar: "Dit Oranje is een compliment voor AZ"

10 oktober 2005, 15:28

"Dit is fantastisch, een super mooi moment." Ron Vlaar kwam zaterdagavond na het duel met Tsjechië woorden tekort om zijn blijdschap te beschrijven. De pas 20-jarige verdediger debuteerde in Praag in het Nederlands elftal en viel direct met zijn neus in de boter. Vlaar slaagde er in om Milan Baros van scoren af te houden en plaatste zich met Oranje voor het WK. "Links van me stond Opdam en rechts Kromkamp. Wie had dat een jaar geleden gedacht...", stamelt Vlaar tegen FCUpdate.nl.

Vlaar is sinds kort hersteld van een blessure en heeft bij AZ dit seizoen nog geen basisplaats af weten te dwingen. Zijn plaats in de selectie van het Nederlands elftal kwam voor de 20-jarige centrale verdediger dan ook als een grote verrassing. "Ik was blij verrast toen ik hoorde dat ik geselecteerd was. Vanaf dat moment was het gewoon een kwestie van knokken voor je plekje bij de uiteindelijke groep van 20 spelers. Op de trainingen ben ik er gewoon vol voor gegaan en dan is het afwachten hoe ver je komt."

In de duels met Finland en Roemenië, voor de zomer, zat Vlaar ook al eens bij de selectie van Oranje. In deze twee wedstrijden deed bondscoach Van Basten geen beroep op hem, maar in Praag was dat anders. "Na een minuut of 35 zei de trainer dat ik moest gaan warmlopen. Je bent natuurlijk de hele wedstrijd scherp, want je weet dat het kan gebeuren dat je moet invallen. Je zit immers niet voor niets op de bank. Als de trainer je nodig heeft, moet je er gewoon staan."

Ruim een half jaar geleden wist niemand in Nederland nog wie Ron Vlaar was, maar inmiddels is hij uitgegroeid tot een volwaardig lid van de Oranje-selectie. "Het is ontzettend hard gegaan en er lijkt voorlopig geen eind aan te komen", zegt de verdediger over zijn stormachtige doorbraak. "Ik geniet er natuurlijk met volle teugen van. Dit is geweldig, ik heb er geen ander woord voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen