Ajax is zo lek als een mandje: ook Vitesse wil topclub pijnigen

9 november 2022, 11:00

In de jacht op eerherstel na de verloren topper tegen PSV neemt Ajax het woensdagavond op tegen Vitesse, dat eveneens dolende is. Ook de Arnhemmers zullen hun kans ruiken tegen de regerend landskampioen. Samen met Jacks.nl legt FCUpdate de Amsterdamse pijnpunten bloot.

Afgelopen zondag slikte Ajax alweer de zevende nederlaag van het seizoen, waarmee het nu al vaker onderuit ging dan in het complete vorige seizoen. Vooral de defensieve wanorde is onderwerp van gesprek bij Ajax. Afgelopen seizoen kregen de Amsterdammers nauwelijks goals om de oren, dit jaar lukt het maar zelden om het doel schoon te houden. In twaalf speelronden kreeg Ajax al twaalf doelpunten om de oren: evenveel als SC Heerenveen, zelfs vier meer dan FC Twente.

Dat het defensief wankel is, blijkt uit een blik op de laatste resultaten. Ajax hield al elf duels op rij niet meer de nul in alle competities. De laatste clean sheet dateert zelfs van 10 september, toen SC Heerenveen met 5-0 werd opgerold. In Nederland en Europa moest doelman Remko Pasveer sindsdien al 25 (!) keer vissen. Denk jij dat Vitesse-spits Nikolai Baden Frederiksen óók toeslaat? Zet in en ontvang 5.

Ajax kan ondanks de matige vorm de koppositie in de Eredivisie heroveren, maar de topclub waakt voor een stunt van de ploeg van Phillip Cocu. Vitesse staat vijftiende en ontsnapt met een zege tijdelijk uit de gevarenzone. Als jij denkt dat Vitesse een wonder kan verrichten door te winnen en de Amsterdammers in een crisis kan dompelen, kun je liefst twintig keer je inzet winnen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Ajax is zo lek als een mandje: ook Vitesse wil topclub pijnigen@ Leuke titel dit, ik ga met extra belangstelling de verrichtingen van Ajax bekijken. De nr. 15 van de ED wil de koploper pijnigen, zou kunnen, Aston Villa pijnigde ManU ook dit weekend. Het is nu zaak voor Ajax om dit soort pogingen met gemak te neutraliseren en dat kan, als de coach Schreuder het vermogen heeft om de spelers zodanig te kunnen motiveren.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wie koopt bassey dan ..... ook schreuder natuurlijk !!!!

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bassey aangekocht door Schreuder, door Huntelaar, door Hamstra onder auspiciën van Van der Sar en met goedkeuring van Lenderink op advies van de scouts. Mijn inschatting is weer goed als je de spreekkoren hoort, maar dat hoor jij niet. By the way, al geturfd hoe vaak Bassey opruimde ? Zo weer wat bijgeleerd voor je volgende reactie (s). Fijne dag en veel denkplezier toegewenst.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leuk verhaaltje . Maar het draaide het 2e deel van vorig seizoen ook niet echt lekker met ten hag en overmars . De titel met moeite binnen geharkt . Vervolgens met het lijstje waar overmars aan meegewerkt heeft gaan shoppen joh . Hamstra en Huntelaar zijn beginners en zullen echt dat lijstje gevolgd hebben . Jij luistert naar spreekkoren en neemt dat serieus ,en dan moet ik na gaan denken . Fans reageren uit emotie . Maar als je verder kijkt is het allemaal niet zo verrassend Schreuder heeft best wat fout gedaan . Maar hem alles verwijten is kul . Hij moet het doen met wat hij heeft . En wat jij ook lult ,de selectie klopt niet dankzij het transferbeleid. Iedereen ziet het behalve fans zoals jij . Zo'n bassey zal idd best wel wat goed doen . Maar als jij hem goed genoeg voor ajax vindt ,en er ook zoveel voor zou betalen . Ja dan ben je niet goed . Verder zal ik best een fijne dag hebben . Ik ga namelijk naar een echte club . Waar supporters ongeacht succes komen,en blijven zitten . Waar we er zijn voor de club, en niet om erbij te horen ,gezien te worden .

NardGras1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tjonge, worden jullie gerund door de gokindustrie? Was me oprecht nog niet opgevallen 🤬

Aatjuhh
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha, lekkere titel. Alles om er maar voor te zorgen dat mensen het bericht openen. Ondertussen heeft koploper PSV al gewoon 7 doelpunten meer tegen. Enige club met minder tegendoelpunten is inderdaad Twente en die hebben hun zaken defensief goed op orde en ook een goede keeper op doel staan. En de rest heeft gewoon evenveel of meer doelpunten tegen. Het is duidelijk dat dit Ajax een stuk minder is dan voorgaande seizoenen en vooral de topwedstrijden niet wint, maar Vitesse is ook niet de ploeg van vorig jaar. Maar alles lijkt er op dat het vanavond een doelpuntrijke wedstrijd kan worden, dus ik heb er zin in.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen