'Memphis vraagt Barça om gunst en hoopt op transfervrij vertrek'

9 november 2022, 18:16

Memphis Depay hoopt dat hij na het wereldkampioenschap in Qatar transfervrij op zoek mag naar een nieuwe werkgever. De 28-jarige aanvaller komt na de komst van Robert Lewandowski naar de topclub nauwelijks aan spelen toe en hoopt zijn loopbaan elders nieuw leven in te blazen.

Memphis kwam FC Barcelona vorig jaar financieel flink tegemoet en kon transfervrij worden opgepikt bij Olympique Lyon. De aanvaller hoopt volgens The Express dat de Spaanse grootmacht hem daarvoor wil terugbetalen en mee wil werken aan een transfervrij vertrek. Afgelopen zomer ketste nog een transfer naar Juventus af.

Volgens de Engelse krant overweegt het bestuur van FC Barcelona om mee te werken aan het verzoek van Memphis, die daarmee ruimte zou scheppen in het salarisbudget van de topclub. Daardoor zou Barça zelf eventueel een nieuwe speler aan kunnen trekken. Prioriteit heeft de komst van een nieuwe verdediger, na het besluit van Gerard Piqué om te stoppen.

Memphis speelde dit seizoen nauwelijks vanwege blessureleed. Sinds september staat de aanvaller aan de kant. Ook na de jaarwisseling lijken de kansen op speeltijd vanwege de aanwezigheid van Lewandowski en enkele andere topaanvallers gering. Memphis ligt nog tot de zomer van 2023 vast in Barcelona.

Lees ook: Reserve Piqué laat zich volledig gaan: "Ik schijt op je moeder"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen