Clubicoon ziet 'niet zo goed' Feyenoord geen kampioen worden

10 november 2022, 09:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als Feyenoord vanavond wint van SC Cambuur komt het in punten gelijk met koploper PSV. Rinus Israël maakte in de jaren '60 en '70 acht seizoenen deel uit van het Feyenoord-elftal dat de onder meer Europa Cup I won, maar ziet zijn club deze jaargang niet meedoen om de landstitel.

"Ik heb de laatste wedstrijden niet gedacht dat we in deze vorm meedoen om het kampioenschap", zegt Israël in gesprek met De Telegraaf. Dat wijt de oud-verdediger vooral aan de grote leegloop waarmee Feyenoord in de afgelopen transferzomer werd geconfronteerd. "Feyenoord is er dit seizoen niet sterker op geworden. Er zijn heel goede spelers vertrokken als ik kijk naar Luis Sinisterra, Fredrik Aursnes en Tyrell Malacia."

Na het vertrek van de sterkhouders kocht de Rotterdamse club zich afgelopen zomer flink in. "Tot op de dag van vandaag hebben hun vervangers niet bewezen dat ze hetzelfde niveau hebben", analyseert Israël echter. "Feyenoord heeft hetzelfde probleem als waarmee Ajax worstelt", vindt IJzeren Rinus."De betere voetballers zijn weg en het spel is nog lang niet zo goed als vorig jaar."

Lof voor verdediging

Toch zijn de resultaten dit seizoen zeker niet slecht, moet ook Israël erkennen. "De ploeg heeft zich geplaatst voor de laatste zestien in de Europa League en in de competitie ziet het er nog steeds rooskleurig uit." Dat is in zijn ogen vooral de verdienste van het sterke blok achterin het elftal van de Rotterdammers. "Die Oostenrijker (Gernot Trauner, red.) vind ik echt heel goed en met die grote Hancko ernaast heeft Feyenoord een verderdiger die ook nog een goede pass heeft", complimenteert hij het centrale verdedigingsduo. "Achter hen staat met Bijlow een keeper die geen angst heeft."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen