Van Gaal zet Oranje op scherp: "We krijgen betere tegenstanders"

3 december 2022, 19:06

Louis van Gaal is trots dat zijn Nederlands elftal zich zaterdagavond wist te plaatsen voor de kwartfinales van het WK. De bondscoach is het eens met de kritiek op het spel van Oranje, maar vertelde na de wedstrijd ook dat er veel dingen goed zijn gegaan. Van Gaal weet wel dat het nog steeds beter moet.

"In balbezit voerden we het vandaag niet goed uit, zeker in de eerste helft niet", vertelde Van Gaal na de wedstrijd in gesprek met de NOS. "Maar we hebben toen wel twee schitterende doelpunten gemaakt. We wilden ruimte creëren achter de verdedigers van Amerika, daar hebben we ook uit gescoord. Maar we hadden dat beter moeten doen. We moeten dadelijk tegen nog betere tegenstanders spelen."

Lees ook: Louis van Gaal-Index: wedstrijdplan tot in perfectie uitgevoerd

Oranje speelde een povere wedstrijd tegen de Verenigde Staten, die zich in de tweede helft terug wisten te knokken. Nu wacht voor de manschappen van Van Gaal een ontmoeting met Argentinië of Australië. "We hebben vandaag ook heel veel goede dingen gedaan. Daar ben ik heel trots op. Maar ik weet dat we nog veel beter kunnen. Dat heeft niks met kritisch zijn te maken", aldus de ervaren oefenmeester.

Xavi Simons

Van Gaal liet Xavi Simons debuteren in de lastige wedstrijd. "Speelt hij bij PSV zonder spanning?", vroeg de bondscoach zich hardop af. "Dit is een ander soort moment dan tegen Qatar. Maar het is dezelfde druk. Ik wilde Memphis graag sparen, toen ik had Weghorst in kunnen brengen. Nu koos ik voor Xavi als tweede spits, hij maakt als aanvaller vooral het contact met het middenveld. Daar ontbrak het deze wedstrijd nog wel eens aan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

wie schiet messi zn droom aan flarden? als oranje van argentinie wint dan pakken ze de cup misschien ook wel

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen