Dumfries legt geen nadruk bij Argentinië: "Niet één fantastische voetballer"

6 december 2022, 12:22   Bijgewerkt: 6 december 2022, 12:30

Denzel Dumfries was de grote uitblinker aan Oranje-zijde tijdens de achtste finale tegen de Verenigde Staten. Met een doelpunt en twee assists was de rechter wingback van doorslaggevend belang bij de 3-1 zege op de Amerikanen. De kwartfinale tegen Argentinië wordt wat Dumfries betreft niet het eindstation op het WK in Qatar. 

"Mijn mooiste avond moet nog komen", denkt Dumfries in gesprek met de NOS. Hij ziet 'zeker mogelijkheden' tegen de Argentijnen. Hij staart zich daarbij niet blind op de kwaliteiten van Lionel Messi. "Ik ben hem al eerder tegengekomen, hij is natuurlijk een fantastische speler", vindt Dumfries. "Maar ik denk dat het een wedstrijd van Nederland tegen Argentinië is, niet één fantastische voetballer."

Harten vervullen

Dumfries zit er dan ook niet mee dat een eventuele uitschakeling van de Argentijnen een streep zou zetten door de ultieme droom van Messi om in Qatar zijn imposante prijzenkast uit te breiden met de enige nog ontbrekende grote prijs: de wereldtitel. "Wij hebben een doel, er zijn zoveel mensen die achter ons staan. Wij willen hun harten vervullen."

Mentale gezondheid

Al eerder sprak Dumfries openlijk over de hulp van een sportpsycholoog die hij regelmatig inroept. "Daar maak ik al gebruik van sinds ik bij Sparta speel, daar kan ik altijd op terugvallen en dat is fijn." Hij hoopt dat er meer aandacht komt voor het mentale aspect van het presteren op topniveau, een onderwerp dat vaak enigszins in de taboesfeer wordt gehouden in vaak conservatieve voetbalwereld. "Ik ben daar graag open over omdat iedereen weleens met een periode kampt waarin het niet optimaal gaat. Ik zou het iedereen aanbevelen op zoek te gaan naar iemand om in zo'n situatie op terug te vallen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen