FC Barcelona honderdtachtig graden gedraaid in situatie Frenkie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

8 december 2022 – Frenkie de Jong mag absoluut niet meer vertrekken van FC Barcelona. De middenvelder leek afgelopen zomer op weg naar de uitgang in Camp Nou, maar wilde zelf uiteindelijk niet weg. Inmiddels is het standpunt van de club honderdtachtig graden gekeerd, want de international van Nederland mág niet meer weg van zijn werkgever.

FC Barcelona honderdtachtig graden gedraaid in situatie Frenkie

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat heeft Jordi Cruijff donderdag uit de doeken gedaan in de Spaanse media. "De tijd dat hij mocht vertrekken, is verstreken. De Jong speelt een belangrijke rol bij FC Barcelona", aldus Cruijff. "Er wordt dan ook niet meer over een vertrek gesproken. In voetbal zijn er momenten dat iets aan de hand is, maar dat wordt niet alleen bepaald door het sportieve aspect. In dit geval ging het bijvoorbeeld om de fair-play-situatie."

En die is dus gewijzigd, legt Cruijff uit. Deze zomer was het wel anders en was het vooral de beslissing van Frenkie zelf die zorgde voor zijn langer verblijft in Catalonië. "De speler heeft ook zijn gevoelens. De club heeft belangen en daar praat je over tot je tot een gemeenschappelijke basis komt. De realiteit is dat Frenkie is gebleven, hij is momenteel een geliefde speler. Mensen verwachten veel van hem, omdat hij erg getalenteerd is en hij is een bijzondere voetballer."

Erik ten Hag wilde de oud-Ajacied in de zomer graag oppikken, maar hoeft zich dus niet langer rijk te rekenen. "Op dit moment mag hij niet vertrekken en dat geldt niet voor Frenkie alleen, maar voor iedereen. Wat de fair play-regels zijn, heeft niets te maken met de sportieve besluiten op het veld. Maar soms wordt je daardoor wel gedwongen om keuzes te maken", aldus Cruijff.

Lees ook: Waarom het verkopen van Memphis 'geen zin heeft' voor Barça

Memphis
Over Frenkie's ploeggenoot Memphis Depay kwam Cruijff tot een soortgelijk oordeel. Hoewel hij een aflopend contract heeft deze zomer, wil FC Barcelona hem in de winterstop ook niet laten gaan. "Waarom zouden we hem verkopen? Het is voor ons juist heel moeilijk om nog een vervanger te halen vanwege de fair-play-regels. Hij is altijd een geweldige professional geweest en kan heel nuttig zijn de rest van dit seizoen", aldus Cruijff jr.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  LaLiga

  gerelateerd