'Duitse voetbalbond wil opvolger Bierhoff bij Arsenal wegplukken'

8 december 2022, 22:28

Nadat Duitsland de poulefase van het WK niet overleefde moest Oliver Bierhoff het veld ruimen bij de Duitse bond. De directeur werd verantwoordelijk gehouden voor de matige prestaties van Die Mannschaft, terwijl bondscoach Hansi Flick wél aan mocht blijven. Bierhoff wordt mogelijk opgevolgd door Per Mertesacker (38). 

Dat schrijft de Engelse krant The Daily Mail althans. De voormalige verdediger van het Duitse elftal is momenteel hoofd van de voetbalacademie van Arsenal, de club waar hij in 2018 zijn loopbaan beëindigde nadat hij de laatste zeven jaar van zijn carrière voor de Noord-Londense club was uitgekomen. In 2014 was Mertesacker invaller tijdens de WK-finale tegen Argentinië, voor wie hij in de laatste minuut van de verlenging het veld betrad. Hij kwam in zijn loopbaan tot 104 interlands voor het Duitse elftal.

Lees ook: Duitsland hakt knoop door; Flick blijft ondanks dramatisch WK

Dat er bij het Duitse elftal iets moest veranderen blijkt eens te meer uit de statistieken waar databureau Opta donderdag mee kwam. Het jaar 2022 is het op één na slechtste ooit voor de Duitse ploeg, die slechts vier van de twaalf gespeelde interlands in winst wist om te zetten. Alleen in 2018 deed de ploeg het percentueel nog slechter, toen het ook vier keer won maar een wedstrijd meer speelde. 

 In het slechtste jaar was het Nederlands elftal één van de tegenstanders waartegen de Duitsers niet waren opgewassen. In de Nations League werd in oktober 2018 met 3-0 verloren van Oranje in Amsterdam, waarna het in november bij de return in Gelsenkirchen 2-2 werd. Ook in het huidige jaar had Nederland een handje in de bijna-evenaring van het negatieve record. In maart werd het in een oefenwedstrijd tussen beide landen 1-1. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen