Kwakman stelt alternatieve opstelling voor: geen Bergwijn of Klaassen

9 december 2022, 17:17

Tenzij Louis van Gaal gaat verrassen, lijkt de opstelling van Oranje tegen Argentinië voor een groot deel al in te vullen. De enige vraag die overblijft, is of hij kiest voor Steven Bergwijn (in de spits, met Cody Gakpo als tien) of Davy Klaassen (op tien, Gakpo in de spits). Analist Kees Kwakman zou het echter nog net iets anders neerzetten en beide spelers op de bank houden.

Kwakman werd gevraagd naar zijn ideale elftal tegen Argentinië in een video van Voetbal International. Daarin zette hij zowel Bergwijn als Klaassen op de bank. Gakpo stond daardoor voorin, met achter zich Steven Berghuis. "Ik ben toch wel fan van Berghuis", lichtte Kwakman dat toe. "Zeker op de tien-positie heeft hij wat meer vrijheid. Ik denk niet dat dit 'm gaat worden, maar dit is wel hoe ik zou spelen."

Volgens Kwakman zal Van Gaal waarschijnlijk voor Bergwijn kiezen, al ziet hij zelf een reden om dat niet te doen. "Bergwijn heeft natuurlijk snelheid, maar hoe vaak gaat hij ook diep zonder bal? Als je goed op Gakpo let, heeft hij echt veel loopacties in de diepte. Hij krijgt 'm alleen niet altijd, ze spelen dan toch vaak Memphis in de voeten aan. Maar Gakpo is de speler met de meeste diepte. Ik denk dat hij dit ook zou moeten kunnen."

Ruimtes tegen Argentinië

Gaat Bergwijn wel spelen, dan zal hij daarin dus moeten verbeteren. "Het kan ook op die manier, want Gakpo heeft het op tien ook goed gedaan. Maar Bergwijn moet dan echt van z'n snelheid gebruik gaan maken, tegenover Otamendi en Romero. Zeker als de backs van Argentinië doorgaan op onze backs, dan komt daar de ruimte te liggen. Die ruimtes moet hij dan ook induiken, in plaats van alles in de voeten te vragen."

Lees ook: Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Gaal voert wijziging door

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen