Waarom Mandzukic met een rode kaart werd weggestuurd bij Kroatië

13 december 2022, 22:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mario Mandzukic (36) werd al in de eerste helft weggestuurd bij de nationale ploeg van Kroatië. De assistent-coach kreeg een directe rode kaart, omdat hij in woede ontstak na de beslissing van scheidsrechter Daniele Orsato. Daarop stuurde hij hem buiten beeld van de bank af.

Uit de statistieken van de FIFA blijkt dat inderdaad Mandzukic na 35 minuten van de bank werd gestuurd. Mandzukic riep volgens de media in Kroatië woedend een aantal boze kreten richting de het arbitrale kwartet. Welke woorden hij daadwerkelijk uitsprak, zijn niet vastgelegd. Veel fans van Kroatië waren het net als Mandzukic niet eens met de penalty én rode kaart die Argentinië kreeg.

Ook middenvelder Mateo Kovacic kreeg een gele kaart voor protesten aan het adres bij arbiter Orsato. Ook in de wereld waren de meningen verdeeld over de strafschop. "Dit is nooit ter wereld een penalty", vond analist Gary Neville bij iTV. Ook de andere analisten Roy Keane en Ian Wright vonden het geen pingel. "Ze hebben de VAR niet eens geraadpleegd", snapte Wright het besluit niet.

Lees ook: Zo reageert de wereld op de heldenrol van Messi tegen Kroatië

Het wegsturen van Mandzukic werd gedaan buiten het beeld van de camera's, waardoor het moment niet vastgelegd werd. Uit de Kroatische media werd duidelijk dat Mandzukic over de rooie ging en uiteindelijk op advies van de vierde man werd weggestuurd door Orsato. Zonder de rechterhand van Zlatko Dali? ging Kroatië uiteindelijk met 3-0 onderuit tegen Argentinië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Veel fans van Kroatië waren het net als Mandzukic niet eens met de penalty én rode kaart die Argentinië kreeg.BLUNDER; geen rode kaart voor Argentinie gezien. De redaktie van FCUpdate moet er wel een hebben. Stelletje prutsers daar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen