FC Groningen en FC Utrecht kunnen één naam doorstrepen

15 december 2022, 16:25

In de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer kunnen FC Groningen en FC Utrecht de naam van in ieder geval één mogelijke kandidaat doorstrepen. Joseph Oosting kon dankzij zijn goede prestaties bij RKC rekenen op de interesse van andere clubs, maar de oefenmeester blijft de club uit Waalwijk voorlopig trouw. Oosting heeft zijn krabbel gezet onder een nieuw contract tot medio 2025.

Oosting staat sinds de zomer van 2021 aan het roer bij RKC. Hij leidde de Waalwijkers in het afgelopen seizoen naar een knappe tiende plaats en kan momenteel terugkijken op een meer dan geslaagde eerste helft van het huidige seizoen. Hoewel RKC van de zomer afscheid nam van een flink aantal belangrijke spelers, staat het 'gewoon' weer op plek tien. Dat de club het contract van Oosting wilde verlengen, is daarom niet meer dan logisch. "We zijn blij dat we de samenwerking met Joseph kunnen hebben openbreken en verlengen. Joseph past als mens en als professional perfect bij de club. Hij levert naast de voetbaltechnische ontwikkeling een belangrijke bijdrage aan het familiaire en professionele karakter waar RKC Waalwijk voor staat", zegt algemeen directeur Frank van Mosselveld op de clubsite.

Oosting werd niet zo lang geleden nog in verband gebracht met een terugkeer bij Vitesse. Na het vertrek van Thomas Letsch werd Oosting genoemd als mogelijke opvolger van de Duitser in Arnhem. Niet zo gek, want Oosting is in het verleden assistent én interim-trainer geweest bij Vitesse. Hij kent de club uit Arnhem dus door en door. Ook FC Groningen hoopte tevergeefs op de handtekening van Oosting. De in Emmen geboren trainer zou zijn benaderd door de noorderlingen, die na het vertrek van Franck Wormuth op zoek zijn naar een nieuwe coach. Maar Oosting gaat voorlopig helemaal nergens heen. "Zowel de spelers als staf en club zijn in ontwikkeling, hier wil ik graag een belangrijk aandeel in hebben. Daarnaast komen de waarden, transparantie en de familiaire sfeer die ik belangrijk vind overeen met de kernwaarden binnen RKC Waalwijk", zegt de coach.

Eerherstel

Hoewel RKC Waalwijk kan terugkijken op een goede eerste seizoenshelft, heeft het na de jaarwisseling nog wel wat recht te zetten. In de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar werd er namelijk met 6-1 verloren van NEC. RKC Waalwijk en Oosting hervatten de competitie op 7 januari met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. De achterstand op de Friezen is zes punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen