'PSV twijfelt of Gakpo-opvolger torenhoge vraagprijs waard is'

18 december 2022, 11:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cody Gakpo kan terugkijken op een geslaagd WK. De 23-jarige PSV'er kwam in alle drie de groepsduels van het Nederlands elftal tot scoren en vestigde daarmee andermaal de aandacht van de internationale top op zich. De kans is dan ook levensgroot aanwezig dat PSV op korte termijn afscheid moet gaan nemen van de sterkhouder. Als opvolger zingt onder meer de naam van AZ-aanvaller Jesper Karlsson rond in Eindhoven. 

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Toch is het nog lang geen uitgemaakte zaak dat de Zweed daadwerkelijk de overstap naar de nummer twee van de Eredivisie zal maken als Gakpo deze winter inderdaad vertrekt uit Nederland. Zijn club zou namelijk een vraagprijs van twintig miljoen euro hanteren, en dat zou PSV weleens te gortig kunnen zijn. Mocht Karlsson daadwerkelijk voor dat bedrag van club wisselen, dan zou dat een Eredivisie-record betekenen. De duurste binnenlandse transfer in de geschiedenis staat nog altijd op naam van Miralem Sulejmani die in 2008 voor 16,25 miljoen euro van sc Heerenveen naar Ajax ging. 

Mocht Karlsson niet haalbaar blijken dan heeft PSV nog een tweede kandidaat op het oog, schrijft de regionale krant. Het zou gaan om de 25-jarige Oekraïener Viktor Tsygankov. Voor hem zou PSV geen transfersom hoeven te betalen, aangezien zijn contract bij Dinamo Kiev komende zomer afloopt. Door zijn transfervrije status zou de 43-voudig international echter wel een hoog salaris kunnen eisen en bovendien een flink bedrag aan tekengeld. Daarom zou ook zijn komst weleens een zeer prijzige aangelegenheid kunnen worden, verwacht de krant.

Lees ook: Van Nistelrooij legt zich neer bij vertrek Gakpo: "Kan ook nu zijn"

Erfenis

Wie het ook wordt, de opvolger van Gakpo bij PSV krijgt te maken met een flinke erfenis. De aanvaller is cijfermatig bezig aan het beste seizoen in zijn loopbaan. In de Eredivisie staat de teller na veertien wedstrijden op negen doelpunten en twaalf assists. Bovendien had Gakpo in de Europa League met drie treffers en twee beslissende voorzetten een groot aandeel in de overwintering van de Eindhovenaren. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen