Buitenkansje-alert: Zeefuik mag transfervrij vertrekken bij Hertha BSC

2 januari 2023, 12:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Deyovaisio Zeefuik (24) werd voor ruim vier miljoen euro binnengehaald door Hertha BSC, maar de destijds van FC Groningen overgekomen rechtsback heeft het niet kunnen maken in Duitsland. Inmiddels is zijn situatie zo uitzichtloos dat de club uit de Duitse hoofdstad hem gratis wil laten gaan om de loonkosten te drukken.

Met dat nieuws komt het Duitse medium BILD althans maandag, nadat Kicker eerder ook al meldde dat Zeefuik geen toekomst meer heeft bij Hertha BSC. Het Duitse medium weet dat de verdediger al met meerdere clubs uit Nederland in gesprek is, al worden daarbij geen namen genoemd. Ondanks zijn tot 2024 doorlopende contract is Hertha BSC bereid om hem gratis te laten gaan, om zo verlost te worden van het loon van de jeugdinternational van Nederland. Ook andere Europese clubs zouden belangstelling hebben getoond.

Dit seizoen kreeg Zeefuik welgeteld vijf minuten speeltijd in het eerste elftal: hij mocht nog kort invallen in de DFB-Pokal. Verder wordt er absoluut geen beroep gedaan op de rechtsback, die niet eens meer bij de wedstrijdselecties mag zitten. Jonjoe Kenny, Peter Pekarik en Julian Eitschberger staan hoger in de pikorde bij de nummer vijftien van de Bundesliga. 

Lees ook: Goed nieuws over Boëtius: "Gelukkig is hij zijn lach niet verloren"

De afgelopen jaren werd Zeefuik ook een keer verhuurd, maar ook dat werd een succes: bij Blackburn Rovers bleef de teller op zes officiële wedstrijden staan. Bi FC Groningen was hij met 73 officiële duels nog een belangrijke kracht en verdiende zodoende de transfer naar de Bundesliga-club. Maar met slechts 35 officiële duels kan die overgang niet als een succes worden bestemd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen