Go Ahead Eagles zet ongekende reeks voort tegen Fortuna en betreedt linkerrijtje

7 januari 2023, 22:00   Bijgewerkt: 7 januari 2023, 22:09

Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond de goede vorm van voor de winterstop voortgezet met een 0-2 overwinning bij Fortuna Sittard. Daarmee bleven de Deventenaren voor de tiende (!) keer op rij ongeslagen in de Eredivisie. Bobby Adekanye was de absolute uitblinker bij Go Ahead Eagles. Hoewel de wedstrijd voor de rust nog redelijk in evenwicht was, profiteerde Go Ahead optimaal van de 2-0 voorsprong bij rust door effectief de wedstrijd uit te spelen.

De in Ibadan (Nigeria) geboren Adekanye is pas 23 jaar, maar heeft al een imposant rijtje clubs achter zijn naam staan. Zo speelde Adekanye in de jeugd van Ajax, Barcelona, PSV en Liverpool. Begin dit seizoen nam Go Ahead Eagles hem over van de Italiaanse grootmacht. Deze competitie scoorde Adekanye al vier keer en verzorgde tevens al drie assists.

Ook vanavond liet Adekanye zijn kwaliteiten zien. De aanvaller stond met een prachtige actie aan de basis voor de 0-1 van aanvoerder Bas Kuipers. Vlak voor rust zette de uitblinker zijn ploeg met een prachtige stift over doelman Ivor Pandur op 0-2. In deze vorm en met de open transferwindow zullen geïnteresseerde clubs wellicht nog wel een lijntje uitgooien in Deventer. Na ruim een uur spelen moest de uitblinker geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Rashaan Fernandes.

Bij Fortuna Sittard moest het vooral komen van Burak Yilmaz. De aanvoerder kreeg in het eerste kwartier een goede kopkans waar Go Ahead-goalie Jeffrey de Lange de hand nog achter kreeg. Na de 0-1 was de thuisclub het kwijt. Yilmaz kreeg nog wel een kansje, maar zag De Lange weer redden. Verder stond de Turk veelvuldig buitenspel en ontving in de slotfase nog een gele kaart van scheidsrechter Danny Makkelie die na het WK ook weer zijn eerste wedstrijd floot.

Na de pauze maakte de van Vitesse gehuurde Thomas Buitink zijn eerste minuten in het Fortuna shirt. Fortuna probeerde het nog wel in de tweede helft, maar het stokte steeds bij de zestienmeterlijn van het geduldige Go Ahead Eagles. Goede voorzetten waren er nauwelijks en ook de schoten van afstand bleven zonder resultaat. Zo eindigde Fortuna voor de derde opeenvolgende keer een thuisduel zonder treffers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen