'Problemen voor Ten Hag? Aanvoerder Manchester United wil vertrekken'

8 januari 2023, 19:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United moet mogelijk vrezen voor een vertrek van Harry Maguire (29). De verdediger is zijn basisplaats verloren onder Erik ten Hag dit seizoen en wil daarom naar een andere club. Aston Villa zou bereid zijn om die nieuwe uitdaging te bieden aan de captain van Ten Hag, die serieus op weg naar de uitgang zou zijn.

Met dat nieuws komt journalist Anil Kandola, in diens van talkSPORT, zondagavond althans naar buiten en dat lijkt al beoorlijk serieus. Maguire begon dit Premier League-seizoen nog als basisklant, mede omdat hij ondanks de aanstelling van Ten Hag de aanvoerdersband gewoon behield deze zomer. Desondanks raakte hij al snel uit de gratie en kwam dit seizoen tot slechts dertien officiële wedstrijden namens zijn club en speelde sterk op het WK, waar hij in zes duels acteerde.

Er wordt niet geschreven of het om een koop- of huurtransfer zou gaan, maar het heeft er alle schijn van dat Aston Villa hem permanent wil overnemen van Manchester United. De waarde van Maguire wordt door FootballTransfers geschat op zo'n dertig miljoen euro en hij heeft een torenhoog loon op Old Trafford. Financieel zou het verkopen van Maguire – die op lange termijn niet snel meer zal terugkeren in het elftal van Ten Hag als permanente basisklant – voordelen kunnen bieden.

Lees ook: Project Ten Hag: op deze posities heeft United nog versterking nodig

Want al langer is duidelijk dat Ten Hag in Maguire niet direct een vaste basisspeler ziet, maar de Nederlandse coach neemt de aanvoerder van de nationale ploeg van Engeland zeker mee in het roulatieschema. En de plekken achterin zijn weliswaar goed bezet bij The Red Devils, maar ook niet zo ruim dat er zomaar een verdediger weg mag. Als Maguire besluit om te gaan, dan zal Manchester United een (linksbenige) centrale verdediger terughalen. Komt er geen speler voor terug, dan kan het vertrek van Maguire gezien het overvolle programma nog weleens problemen geven voor Ten Hag. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Problemen? Vrezen? Ik denk dat ze de vlag uithangen als ze hem kunnen slijten aan Villa.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen