Nieuwe bondscoach Portugal laat zich uit over situatie Ronaldo

9 januari 2023, 14:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Roberto Martínez is zoals verwacht de nieuwe bondscoach van Portugal. De goed geïnformeerde journalist David Ornstein bracht het nieuws afgelopen zaterdag al naar buiten en Martínez is zojuist gepresenteerd als opvolger van Fernando Santos. De Spanjaard stond de afgelopen jaren aan het roer bij de Belgische nationale ploeg, waarvan hij vorige maand na een teleurstellend verlopen WK in Qatar afscheid nam.

Martínez werkte met veel vertrouwen toe naar het WK in Qatar. De oud-trainer van onder meer Swansea City en Everton loodste België in 2018 naar de bronzen plak in Rusland en was van mening dat hij tijdens zijn tweede WK met de Rode Duivels de beschikking had over een nóg betere selectie. De Belgen kwamen echter bijzonder slecht voor de dag. Ze wonnen nog wel van Canada, maar na de kansloze nederlaag tegen Marokko was een 0-0 gelijkspel tegen Kroatië niet voldoende voor een plek bij de laatste zestien.

Martínez besloot na de vroegtijdige uitschakeling in Qatar op te stappen bij België. Een maand later heeft hij dus al een nieuwe baan te pakken. De Portugese voetbalbond heeft Martínez maandagmiddag gepresenteerd als opvolger van Santos. Martínez heeft grote schoenen te vullen, want Santos won als bondscoach van Portugal niet alleen het EK van 2016 in Frankrijk. Hij legde in 2019 ook beslag op de Nations League. Martínez kijkt er in ieder geval naar uit om aan de slag te gaan bij de Portugese nationale ploeg. "Toen ik de eerste keer met de voorzitter praatte, sprak het project mij enorm aan", werd hij geciteerd door Het Nieuwsblad.

Ronaldo

Gedurende zijn presentatie kreeg Martínez natuurlijk ook vragen over Cristiano Ronaldo. De grote ster raakte vorige maand in Qatar zijn basisplaats kwijt in de knock-outfase. Ronaldo had in de drie groepswedstrijden 'gewoon' een basisplaats, maar begon in de achtste én kwartfinale tegen respectievelijk Zwitserland en Marokko op de bank. De aanvaller verkaste na het WK naar Al-Nassr in Saoedi-Arabië. "Ik ben van mening dat je voetbalbeslissingen moet nemen op het veld. Ik ben niet iemand die beslissingen neemt in een kantoor. Ik zal beginnen met de 26 jongens die erbij waren op het WK te leren kennen. En Ronaldo is daar een van. Hij is een speler die negentien jaar lang voor deze nationale ploeg heeft gevoetbald, dus hij verdient respect", aldus Martínez.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen