'PSV krijgt Belgische concurrentie voor mogelijke Gakpo-opvolger'

10 januari 2023, 17:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nadat Cody Gakpo naar Liverpool is vertrokken is PSV naarstig op zoek naar doelpunten en assists, getuige het 0-0 gelijkspel tegen Sparta Rotterdam waarmee het de Eredivisie afgelopen weekend hervatte. Één van de kandidaten om de vertrokken buitenspeler op te volgen is de Oekraïener Viktor Tsygankov. PSV lijkt echter concurrentie uit België te krijgen voor zijn handtekening. 

Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad is Anderlecht namelijk ook in de markt voor de 25-jarige buitenspeler. Tsygankov is aan het einde van het huidige seizoen transfervrij, waardoor zijn club Dinamo Kiev mogelijk deze winter al afscheid van hem zal willen nemen aangezien hij anders gratis de deur uitloopt. De club zou dan ook denken aan een overgang voor een relatief laag bedrag, waarbij het wel een fors doorverkooppercentage zal willen vangen op het moment dat Tsygankov een nieuwe stap zou maken. 

Struikelblok?

PSV en Anderlecht zouden echter wel aanhikken tegen de torenhoge salariseisen van Tsygankov. In Kiev zou hij zo'n twee miljoen euro op jaarbasis opstrijken. Naar verwachting wil hij er bij een overgang deze winter in ieder geval niet op achteruit gaan, waardoor hij bij zowel PSV als Anderlecht tot de absolute topverdieners zou gaan behoren mocht het van een overgang komen. 

Tsygankov is niet de enige kandidaat om in de (grote) schoenen van Gakpo te stappen bij PSV. Andere spelers die de afgelopen tijd zijn gelinkt aan de Eindhovenaren zijn onder meer Ola Brynhildsen (Molde FK), Donyell Malen (Borussia Dortmund) en Jesper Karlsson (AZ). Ondanks de flinke transfersom die Liverpool overmaakte voor Gakpo lijkt het echter financieel een lastig verhaal te kunnen gaan worden om deze doelwitten binnen te halen. 

Lees ook: PSV lijkt in zoektocht één naam alvast door te kunnen strepen

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen