'Saoediërs hebben smaak te pakken: ook XXL-contract voor Messi'

12 januari 2023, 08:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lionel Messi wordt na Cristiano Ronaldo mogelijk de volgende superster die zijn zakken gaat vullen in Saoedi-Arabië. Mundo Deportivo pakt deze donderdag uit met het nieuws dat er steeds meer geruchten de ronde doen dat Al-Hilal een poging gaat wagen om de 35-jarige ster op te halen bij Paris Saint-Germain. De Saoedische club zou hem een aanbod van om en nabij de 300 miljoen euro per jaar willen doen.

Dat is zelfs voor Messi een lastig te weigeren bod, stelt de Spaanse krant. Saoedi-Arabië is al jaren bezig met een internationaal charmeoffensief en wil in dat kader het WK in 2030 organiseren. Ronaldo wordt ambassadeur van het WK-bid en er worden plannen gemaakt om ook Messi als uithangbord te strikken. Al-Hilal, de grote rivaal van Al-Nassr (de club van Ronaldo) zou nu plannen maken om de wereldkampioen aan te trekken. Of Messi het ondanks een XXL-contract ziet zitten om naar Saoedi-Arabië te verhuizen en daar zijn carrière af te sluiten, is natuurlijk nog maar de vraag.

De lijntjes zijn in elk geval kort. Messi is vorig jaar een samenwerking aangegaan met Visit Saudi, het toerismebureau van Saoedi-Arabië. Voor zijn werkzaamheden als ambassadeur krijgt hij volgens onbevestigde berichten jaarlijks 29 miljoen euro. Maar de Saoediërs willen meer. 'Saoedi-Arabië is vastbesloten en wil Messi in zijn competitie. De aanbieding komt eraan. De bal ligt dan bij de Argentijn', is bovengenoemd medium zeer stellig.

Messi is volgende week in elk geval voor even in Saoedi-Arabië. De zevenvoudig winnaar van de Ballon d'Or is dan met Paris Saint-Germain in het Midden-Oosten voor een oefenduel met een combinatieteam van Al-Nassr en Al-Hilal. Ronaldo zou uitgerekend dan zijn debuut kunnen maken in Saoedi-Arabië. Als we de geruchten mogen geloven, zou het zomaar kunnen dat het niet de laatste keer is dat de eeuwige rivalen tegenover elkaar staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eigenlijk is het van de gekke dat het allemaal zo om geld gaat. Die bedragen zijn echt te achterlijk voor woorden. Ik vind dat jammer want het gaat ten koste van het gevoel wat je hebt als je naar een voetbalwedstrijd kijkt. Je ziet het ook bij de grenzeloze kooplust van ten Hag bij MU. Prijzen worden zo ongeveer gewoon bij elkaar gekocht tegenwoordig. Zonde.

TronaldDump
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo triest dit allemaal. Wmb gaat het ten koste van legendarische carrières om zo te eindigen. Denken ze nou echt dat wij die wedstrijden daar gaan bekijken. Een roemloos einde voor spelers die oa al de duurste nieuwe Bugatti (Ronaldo) en klassieke Ferrari (Messi) bezitten. Waar is de liefde voor oude club en voetbal dan gebleven als je alles al hebt? Sad

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen