Napoli neemt voorschot op titel tijdens historische zege op Juventus

13 januari 2023, 22:43

Napoli heeft vrijdagavond geweldige zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de Serie A. De koploper rekende in Napels overtuigend af met achtervolger Juventus. De grootmacht uit Turijn werd uiteindelijk met een pijnlijke 5-1 nederlaag terug naar huis gestuurd.

Napoli had anderhalve week geleden voor de eerste keer verloren en maakte de strijd bovenin zo wat spannender. De ploeg van trainer Luciano Spalletti begon echter geweldig aan de topper tegen Juventus. Binnen het kwartier stond het namelijk al 1-0 door een rake kopbal van Victor Osimhen. Daarna was het tijd voor smaakmaker Khvicha Kvaratskhelia. Dit keer fungeerde Osimhen als aangever en schoof de Georgiër uitstekend binnen.

Lees ook: Blind debuteert met spectaculair gelijkspel in het shirt van Bayern

Juventus knokte zich vervolgens meteen terug en Ángel Di María deed wat terug namens De Oude Dame. Dat leek voor een spannende tweede helft te zorgen, maar niets bleek minder waar. Napoli bleek niet onder de indruk van de tegentreffer en schoot uit de startblokken. Amir Rrahmani maakte er snel 3-1 van en daarmee was de koek zeker nog niet op. Osimhen knikte fraak na een schitterende pass van Kvaratskhelia. Het slotakkoord was voor Elif Elmas.

Kampioenschap

De zeperd zal extra hard aankomen bij Juventus, dat een kleine dertig jaar geleden voor de laatste keer vijf tegendoelpunten kreeg in de competitie. De manschappen van Massimiliano Allegri maken ook meteen een pas op de plaats in de titelstrijd. Na achttien wedstrijden is het verschil tussen Napoli en Juve tien punten. AC Milan, dat zaterdag op bezoek gaat bij Lecce, kan op zeven punten van de koploper komen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen