Nog een Noor in aantocht? 'Groningen in gesprek over Hauge (23)'

17 januari 2023, 22:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nadat het eerder vandaag met de Noor Johan Hove (22) en de Zweed Aimar Sher (20) twee nieuwe spelers presenteerde, is FC Groningen naar verluidt ook bezig met de komst van Jens Petter Hauge (23). De Noor wordt momenteel door het Duitse Eintracht Frankfurt verhuurd aan AA Gent. 

Dat interesse in Hauge wordt gemeld door Voetbal International-journalist Reon Boeringa, die zich baseert op 'betrouwbare Noorse bronnen'. Hauge is tienvoudig Noors international en speelt bij voorkeur als rechtsbuiten. In het seizoen 2020-2021 stond hij nog onder contract bij AC Milan, waarvoor hij in de Serie A twee keer scoorde in achttien duels en bovendien ook tot scoren kwam in de Europa League-duels met Celtic (uit én thuis) en Sparta Praag. 

Lees ook: Witte rook uit Groningen: eerste aanwinsten binnen 

Na zijn jaar in Milaan werd Hauge door de Italianen verhuurd aan Eintracht Frankfurt, dat hem een jaar later definitief overnam voor een bedrag van 10 miljoen euro. Bij de Duitsers was Hauge in het seizoen 2021-2022 nog basisspeler in de na strafschoppen gewonnen Europa League-finale tegen Rangers FC. Dit seizoen werd echter besloten de Noor op huurbasis naar België te laten vertrekken. Bij AA Gent is Hauge echter lang niet altijd zeker van een basisplaats, waardoor FC Groningen de hoop heeft dat Frankfurt het huurcontract zou willen verscheuren en een nieuwe verbintenis met de noorderlingen aan zou willen gaan. 

Lees ook: Degradatiespook rammelt keihard aan de poorten van de Euroborg

Met Hauge zou de technisch directeur van FC Groningen, Mark-Jan Fledderus, een belangrijke positie in het geplaagde elftal van trainer Dennis van der Ree vervullen. Na de komst van middenvelders Hove en Sher meldde de td al dat de focus nu op een buitenspeler en een centrale verdediger zou komen te liggen. Voor die laatste positie is de Zweed Hjalmar Ekdal (24) nog altijd een voorname kandidaat. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen