"Weghorst wist niet dat hij vrije trap Oranje tegen Argentinië zou ontvangen"

22 januari 2023, 09:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De kwartfinale tussen Argentinië en Nederland op het WK in Qatar zal ondanks de nederlaag altijd een historische wedstrijd blijven, vooral door de onvergetelijke vrije trap diep in blessuretijd. Ingezet door Teun Koopmeiners, afgemaakt door Wout Weghorst. Remco Koopmeiners, de vader van de aangever, weet dat het van tevoren helemaal niet afgesproken was om de variant op dat moment in te zetten.

"Toen ik het verhaal erachter hoorde, dacht ik wel: zo, dit is wel heel gedurfd gedaan", begint pa Koopmeiners in de Cor Potcast. "Het was op dat moment niet afgesproken. Teun en Cody Gakpo besloten dat zelf. Wout Weghorst wist dus ook niet dat het ging gebeuren. Dat heeft Weghorst dus fantastisch gedaan, want hij kreeg hem ook nog op zijn verkeerde been."

De docent Sportkunde legt uit waarom het zo knap was wat de kersverse aanwinst van Manchester United deed. "Wat goed was van Weghorst, was dat hij er klaar voor was. Al hebben ze het op de training natuurlijk geoefend, maar als je het moment terugkijkt dan zie je dat Teun niet naar Weghorst kijkt. Hij wilde het niet verraden", aldus de trotse vader.

Lees ook: Koopmeiners verrast zelfs familie: "Het kan eigenlijk helemaal niet"

"Voordat het gebeurde stonden Teun en Gakpo alleen maar te praten", vervolgt de sportpsycholoog. "'Kan het? Ja, het zou kunnen. Nee Messi staat in de weg. En die verdediger naast Frenkie wat doet die? Die staat er nog. Oh nee, die loopt nu weg. Oh, die komt weer terug.' Dat duurt best lang allemaal, maar uiteindelijk liep Messi weg en zeiden ze: 'Het kan, we gaan het doen'." De rest is geschiedenis, al leverde het geen plek op in de halve finale van het wereldkampioenschap in Qatar. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen