Arsenal pikt in titeljacht verdedigende versterking op in Serie A

23 januari 2023, 20:55

Arsenal heeft zich verzekerd van de diensten van Jakub Kiwior. De 22-jarige verdediger komt voor liefst 25 miljoen euro over het Italiaanse Spezia. Kiwior tekent tot medio 2028 en moet in het Emirates Stadium voor meer verdedigende mogelijkheden zorgen voor manager Mikel Arteta.

Het nieuws over Kiwior hing al een tijdje in de lucht, maar maandagavond werd de deal pas bevestigd door beide clubs. Arsenal betaalt volgens de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano 25 miljoen euro voor de Pool, die nog tot medio 2025 onder contract stond in het Stadio Alberto Picco. Eerder was hij actief bij achtereenvolgens Anderlecht, FK Podbrezova, MSK Zilina en sinds de zomer van 2021 dus bij Spezia.

Lees ook: Everton ontslaat trainer Frank Lampard na verloren kelderkraker

Arteta is erg blij met zijn aanwinst, die negen interlands voor Polen achter zijn naam heeft. "Jakub is een veelzijdige verdediger die zijn potentie al heeft laten zien in de Serie A en op internationaal gebied. Hij gaat onze verdediging van een extra impuls voorzien. Daarom willen we hem en zijn familie van harte welkom heten bij Arsenal. We kijken er naar uit om met hem te werken", laat de geprezen manager weten op de clubwebsite.

Premier League

Kiwior weet wat hem te doen staat bij zijn nieuwe werkgever. Arsenal wil eindelijk weer eens landskampioen van Engeland worden en is momenteel de trotse koploper van de Premier League. Zondag werd het Manchester United van Erik ten Hag nog met 3-2 verslagen en zodoende is het gat met nummer twee Manchester City vijf punten. Arsenal heeft ook nog een duel tegoed en speelt over twee weken tegen het kwakkelende Everton.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen