Tadic reageert op ontslag Schreuder: "We hebben hem laten vallen"

27 januari 2023, 07:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dusan Tadic heeft voor het eerst gereageerd op het ontslag van Alfred Schreuder bij Ajax. De aanvoerder van de Amsterdammers stond ruim na middernacht De Telegraaf te woord op het parkeerdek van de Johan Cruijff ArenA. De spelersgroep heeft Schreuder in de steek gelaten, vindt de Servische aanvaller.

Ajax kwam donderdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam, waarop vrijwel direct Schreuder werd ontslagen. De trainer wordt door de leiding van de Amsterdamse leiding verantwoordelijk gehouden voor de sportieve crisis. "Alfred is na afloop in de kleedkamer geweest en het was heel emotioneel. Hij zei zich verantwoordelijk te voelen, vroeg ons als groep bij elkaar te blijven, alles voor Ajax te geven en hij hoopt dat we kampioen worden. Mooi toch?", aldus Tadic.

Tadic vindt het ontslag van Schreuder, die afgelopen zomer Erik ten Hag opvolgde, pijnlijk. "Dat moeten we onszelf als spelers aanrekenen. Ja, ik zeker ook, want ik speel slecht. We voelen ons verantwoordelijk", zegt de aanvaller, die het ontslag van Schreuder ergens wel zag aankomen. "We probeerden van alles, maar niets werkte. We dachten na over oplossingen, analyseerden alles en wilden natuurlijk heel graag dat het met Ajax weer de goede kant op zou gaan. Dat lukte maar niet. Waarom niet? Soms heb je geen antwoorden meer."

Part of the job

Ajax won geen van de laatste zeven wedstrijden, waardoor de positie van Schreuder onhoudbaar was. "Carlo Ancelotti zei dat een trainer wordt aangesteld om te worden ontslagen. Het is part of the job. We hebben lang genoeg gepraat. In de groep, individueel en met de mental coach. Niemand weet nu nog iets te zeggen", vervolgt Tadic. "De selectie is minder goed dan voorgaande jaren, ja. En natuurlijk is dertien spelers in één transferzomer verkopen te veel en we missen onze oud-ploeggenoten. Maar ik vind het laf om nu naar anderen te wijzen. Ik wil bij mezelf beginnen, speel niet goed genoeg en wil verbeteren. Die verantwoordelijk moet iedereen die het Ajax-shirt draagt nemen. Kijk in de spiegel. Dat is op dit moment de enige manier."

Tadic hoopte dat in 2023 de weg naar boven zou worden ingezet, maar de zegeloze reeks duurde alleen maar voort. "De eerste wedstrijd na de winterstop bij NEC speelden we goed en hadden we bij rust 0-3 of 0-4 voor moeten staan. Het was 0-1 en één vrije trap later 1-1. Zo waren er meer wedstrijden, waarin we ruim voor hadden moeten staan en toch punten verspeelden. Maar ook dat is kwaliteit. Dat heeft met toewijding te maken", aldus de aanvoerder, die Schreuder als goede trainer zal herinneren. "Ik heb hem bij FC Twente gehad en nu bij Ajax. Hij is een prima coach, maar veel dingen gingen gewoon niet de goede kant op. En dat lag vaak niet aan hem. Ook als spelersgroep hebben we hem laten vallen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik zou als ik ajax was el ghazi terug halen!! die past zich meteen aan aan het spel van ajax! die kan ook geen ene kut!!

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We gaan de concurrentie natuurlijk niet beter maken !!!!!

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KLOPT HELLEMAAL

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

AJAX MOET BEJAARDE SPELERS EN KEEPERS ER UIT TRAPPEN EN ALLE ZOMER MIS KOPEN VAN VORIG JAAR ALLES OPRUIMEN EN EIGEN JEUGT KYKEN

Ajax2022
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De vloek is nu eindelijk verbroken van Bogarde op Schreuder, het gaat weer de goeie kant komen,met Ajax, of het moet een vloek over heel Ajax zijn geweest .

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeker weten Dusan . Schreuder was niet Ajax waardig maar de spelers zijn ook schuldig !

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eens.

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KLOPT DADIC IS EEN KONTE KRUIPER

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

AJAX MOET BEZEM DOOR ELFTAL HALEN EN ALLE ZOMER MIS KOPEN ER UIT TRAPPEN BEJAARDE SPELERS EN KEEPERS OOK EN DIRECTIE SAR NATUURLYK

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

TADIC NOOIT MEER OP STELLEN MET ZYN GROTE SMOEL

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schreuder heeft geen 1 speler beter gemaakt misschien gaan de zomer aankopen nu ineens wel functioneren

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen