Chelsea zorgt voor deadline-day stunt en breekt records voor WK-talent

1 februari 2023, 07:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Chelsea heeft op het allerlaatste moment de komst van Enzo Fernandez officieel bevestigd. De 22-jarige middenvelder komt voor een bedrag van 121 miljoen euro over van Benfica en tekent een achtjarig contract in Londen, dat tot de zomer van 2031 loopt. Met zijn komst maakt Chelsea een gepast einde aan een bizarre transferwinter, waarin meer dan 600 miljoen euro is gespendeerd.

De komst van Fernandez lag al langer in de lijn der verwachting, maar Benfica weigerde lange tijd mee te werken aan een transfer. De club van trainer Roger Schmidt wilde het toptalent alleen voor de absolute hoofdprijs laten gaan, waardoor The Blues zich op de slotdag van de transfermarkt toch gedwongen voelden om de hoofdprijs van omgerekend 107 miljoen pond neer te tellen. Dinsdagavond laat werd er een akkoord bereikt tussen beide clubs, waarna er vlak voor de deadline witte rook in Londen verscheen.

Fernandez kwam afgelopen zomer over van het Argentijnse River Plate voor veertien miljoen euro en maakte dit seizoen veel indruk in Portugal. Op het WK in Qatar beleefde de Argentijn echter zijn definitieve doorbraak en werd de jonge middenvelder verkozen tot FIFA World Cup Young Player van het toernooi. Vanaf de achtste finale miste Fernandez geen minuut meer. In Lissabon kwam hij in totaal tot 29 wedstrijden voor de ploeg van Schmidt.

Fernandez is met een bedrag van 121 miljoen euro officieel de duurste aankoop ooit van een Engelse club, waarmee hij het record van Jack Grealish (118 miljoen) verbreekt. De middenvelder is na de komst van Mykhaylo Mudryk, David Datro Fofana, Andrey Santos, Benoît Badiashile, Noni Madueke, Malo Gusto en João Félix de achtste speler die Chelsea deze winter aantrok, waarmee het totaalbedrag van The Blues over het afgelopen jaar op liefst 610 miljoen euro komt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen