'Puntenaftrek dreigt voor Nuytinck en Lammers in degradatiestrijd'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 februari 2023 – Na Juventus dreigt ook Sampdoria bestraft te worden met het aftrekken van een nog onbekend aantal punten. De club van Bram Nuytinck en Sam Lammers heeft nog tot uiterlijk 16 februari de tijd om de salarissen over het laatste kwartaal van 2022 over te maken. Doet het dat niet, dan lijkt degradatie onafwendbaar. 

'Puntenaftrek dreigt voor Nuytinck en Lammers in degradatiestrijd'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Volgens La Gazzetta dello Sport gaat het om een bedrag van liefst elf miljoen euro dat de club nog verschuldigd is aan de spelersgroep en leden van de technische staf. Daarnaast is de vermogenspositie van de club uit Genua dusdanig verslechterd dat een acute kapitaalinjectie van 35 tot 50 miljoen euro noodzakelijk is. Die zou moeten komen van de familie Ferrero, die de aandelen van de club in handen heeft. Dat lijkt echter een lastig verhaal te worden, aangezien zij al een aantal maanden proberen de club van de hand te doen. 

Mocht het daadwerkelijk zo ver komen dat Sampdoria met puntenaftrek bestraft wordt, dan lijkt het welhaast onmogelijk om degradatie uit de Serie A nog te ontlopen. Momenteel staat de ploeg voorlaatste met slechts negen punten uit twintig duels. De achterstand op de 'veilige' zeventiende plaats van Spezia bedraagt negen punten. Sinds de WK-break pakte het elftal van trainer Dejan Stankovic alleen drie punten in het uitduel met Sassuolo. 

Gevallen topclub
Sampdoria komt sinds het seizoen 2012-2013 uit in de Serie A. Twee jaar eerder degradeerde het naar Serie B maar wist het een jaar later direct terug te keren op het hoogste niveau. Het was al de tweede degradatie van de gewezen topclub deze eeuw. Ook tussen 1999 en 2003 was de club in de Serie B actief. In 1991 behaalde de club tot nu toe de enige landstitel in de geschiedenis. Een jaar later reikte Sampdoria vervolgens tot de finale van de Europa Cup I. Op Wembley was het FC Barcelona van Johan Cruijff vervolgens door een rake vrije trap van Ronald Koeman met 1-0 te sterk.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd