'Manchester United denkt aan aanvaller van één miljard euro'

4 februari 2023, 10:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United overweegt komende zomer een poging te ondernemen voor Ansu Fati, zo bericht Sport. De club van trainer Erik ten Hag is 'zeer geïnteresseerd' in de twintigjarige aanvaller, die bij FC Barcelona beschikt over een contract tot de zomer van 2027 met een afkoopsom van liefst één miljard euro. Barça wil Fati echter helemaal niet verkopen en heeft er alle vertrouwen in dat de aanvaller gewoon blijft.

Manchester United hoopt komende zomer zijn sportieve ambities kracht bij te zetten door een topaanvaller naar Old Trafford te halen. De naam van Fati staat op de shortlist. Zijn komst wordt haalbaar geacht daar hij op dit moment geen onbetwiste basisspeler is bij Barcelona. Mocht zijn situatie de komende maanden niet veranderen, dan zou zaakwaarnemer Jorge Mendes - die goede banden heeft met Manchester United - de zevenvoudig Spaans international mogelijk elders willen onderbrengen.

Fati heeft de afgelopen jaren met het nodige blessureleed te maken gehad. Het toptalent - als hij nog als talent bestempeld mag worden - is inmiddels alweer een tijdje fit, maar onder Xavi geen vaste basisspeler. Dat heeft te maken met de moordende concurrentie voorin: Robert Lewandowski, Ousmane Dembélé en Raphinha staan hoger in de pikorde. Dit seizoen verscheen Fati in competitieverband slechts zeven keer aan de aftrap. In totaal speelde hij in het huidige voetbaljaar negentien wedstrijden in LaLiga, waarin hij goed was voor drie doelpunten.

Of de poging van Manchester United kans van slagen heeft, is nog maar de vraag. Barcelona is niet van plan Fati komende zomer te laten gaan, ondanks dat de aanvaller op dit moment geen hoofdrol vervult in Camp Nou. Weigert Barcelona plaats te nemen aan de onderhandelingstafel, dan moet Manchester United verder zoeken. De afkoopsom van één miljard euro gaan The Red Devils immers niet betalen.

Lees ook: 'Topspits van 100 miljoen op imposant verlanglijstje Ten Hag'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen