'Vitesse raakt tien dagen na Deadline Day alsnog verdediger kwijt'

9 februari 2023, 19:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vitesse gaat vermoedelijk spoedig afscheid nemen van de gehuurde Ferro (25). De centrale verdediger kreeg van Phillip Cocu in de winterstop te horen dat er voor hem geen toekomst meer was in Arnhem, maar in de reguliere transferwindow kwam het nog niet tot een vertrek. Toch is er nog een uitkomst voor de Portugees.

Volgens De Gelderlander is zijn huidige werkgever Benfica, waar Ferro eveneens geen toekomst meer heeft, in gesprek met Hajduk Split over een permanente transfer. Als dat tot een akkoord komt, dan kan Vitesse per direct afscheid nemen van de verdediger, die dan naar Kroatië vertrekt. Voor de Arnhemmers betekent dat een kleine winst, omdat het dan verlost is van de loonkosten.

Daarmee ziet Vitesse logischerwijs af van de koopoptie die in die huurdeal afgesproken was. Ferro speelde in totaal tien officiële wedstrijden in Nederland en was onder Thomas Letsch nog een tijdje basisspeler. Sinds de komst van Cocu kwam hij echter nog amper aan de bak en de laatste vijf officiële wedstrijden zat hij niet eens meer bij de selectie.

Lees ook: Vitesse vreest: alleen rechter lijkt dakloos bestaan te kunnen voorkomen

Hajduk Split is momenteel de nummer twee van Kroatië, dat gaat proberen om het tot 2024 lopende contract van Ferro af te kopen bij Benfica. Welk bedrag daarvoor op tafel zou moeten komen, is niet bekend. Eerder speelde hij al een half jaar op huurbasis voor de Kroatische club en werd daarvoor al een keer aan Valencia verhuurd door Benfica, waar Ferro doorbrak als profvoetballer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen