Giroud beëindigt rampzalige reeks Milan; assist Nieuwkoop in kraker

10 februari 2023, 22:56

AC Milan heeft vrijdagavond een zeer bevrijdende zege geboekt. Na liefst zeven duels zonder overwinning, lukte het thuis tegen Torino dan eindelijk weer eens om drie punten te pakken. Gemakkelijk ging het wederom niet, maar een rake kopbal van Olivier Giroud in minuut 62 was genoeg om de rust even terug te doen keren.

De vrees voor nieuw puntverlies was ongetwijfeld groot in Milaan. Sinds de 1-2 overwinning op Salernitana op 4 januari werd er twee keer gelijkgespeeld en vijf keer verloren en liep de achterstand op koploper Napoli op tot liefst achttien punten. Ook Torino deed Milan in die tijd al een keer pijn, door de topclub uit de Coppa Italia te knikkeren. Uiteraard aasde de thuisploeg op revanche, maar lange tijd had het toch weer veel moeite om tot kansen te komen.

Dat terwijl Zlatan Ibrahimovic voor het eerst na zijn lange blessure weer op de bank zat. De hoop was dat de Zweed zijn ploeg weer aan doelpunten kon helpen, maar trainer Stefano Pioli liet hem nog niet zijn rentree maken. In plaats daarvan was het de andere veteraan voorin, Olivier Giroud, die na een uur spelen toesloeg. Uit een voorzet van Theo Hernandez kopte hij de enorm belangrijke winnende treffer binnen.

Club Brugge - Union Sint-Gillis

In de top van de Belgische competitie stond een schitterende kraker op het programma tussen nummer vier Club Brugge en nummer twee Union Sint-Gillis. Noa Lang, Björn Meijer en Bart Nieuwkoop stonden allemaal aan de aftrap van het duel, terwijl Oussama El Azzouzi als enige Nederlander op de bank plaats moest nemen. Van de drie die wel op het veld stonden, was Nieuwkoop als enige bij een doelpunt betrokken.

Na 24 minuten spelen stond hij namelijk aan de basis van de openingstreffer van Loic Lapoussin. Het was al de vijfde keer dit seizoen dat de oud-Feyenoorder direct betrokken was bij een doelpunt van Union. Het leverde uiteindelijk niet meer dan een punt op, want op slag van rust maakte Hans Vanaken namens de thuisploeg gelijk. Het gat tussen beide ploegen op de ranglijst blijft veertien punten, terwijl concurrenten Genk (de nummer één) en Antwerp FC (de nummer drie) het zondag tegen elkaar opnemen.