Opstelling Feyenoord: Slot spaart spelers niet na slijtageslag

12 februari 2023, 13:19   Bijgewerkt: 12 februari 2023, 13:24

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft zijn elftal voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen op een paar plekken gewijzigd ten opzichte van de midweekse bekerwedstrijd tegen NEC. Mo Taabouni en Alireza Jahanbakhsh moeten weer genoegen nemen met een plek op de reservebank, maar Oussama Idrissi - die honderdtwintig minuten op het veld stond en aan het einde in beide benen kramp had - begint wel weer in de basis

Dat is ergens wel opmerkelijk, want Idrissi was de laatste weken geen basisklant bij Feyenoord. Meestal koos Slot voorin naast Santiago Giménez, die wederom de voorkeur krijgt boven Danilo, voor Igor Paixão en Javairô Dilrosun als vleugelaanvallers. Aan de linkerkant krijgt Idrissi ditmaal de voorkeur boven de Braziliaan, die uiteindelijk tegen NEC overigens ook nog een uur speeltijd kreeg met de verlenging erbij. 

Keeper Timon Wellenreuther, Dávid Hancko, Quilindschy Hartman en Orkun Kökcü stonden net als Idrissi het hele bekerduel op het veld bij Feyenoord, maar krijgen van Slot dus ook weer de opdracht om te starten in het Abe Lenstra Stadion. Voordeel voor de Rotterdammers is wel dat ze in de komende midweek vrij zijn, omdat ze geen Europese tussenronde hebben in de Europa League.

Bij sc Heerenveen, dat midweeks in de KNVB Beker binnen negentig minuten klaar was met NAC Breda, is er één wijziging: middenveld Anas Tahiri keert terug in het elftal boven Rami Al Hajj. Aanvaller Sydney van Hooijdonk staat wederom in de basis voorin bij de Friezen. Vorig seizoen werd het in Heerenveen 0-3 voor Feyenoord, maar alle drie de doelpuntenmakers van toen (Guus Til, Marcos Senesi en Bryan Linssen) hebben De Kuip inmiddels verlaten. Wie wint er ditmaal?

Opstelling sc Heerneveen: Mous; Van Ewijk, Bruma, Bochniewicz, Kaib; Olsson, Haye, Tahiri; Nunnely, Van Hooijdonk, Köhlert

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Kökçü, Timber; Dilrosun, Giménez, Idrissi.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heeft van Hooijdonk weer weddenschap met zijn pa ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen