Bosz in verband gebracht met binnenkort vacante baan in Eredivisie

13 februari 2023, 15:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente kan de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer beginnen nu duidelijk is dat Ron Jans na dit seizoen vertrekt. De 64-jarige oefenmeester maakte afgelopen weekend bekend een nieuwe uitdaging aan te willen gaan. Peter Bosz zou volgens Frank Bussink en Leon ten Voorde van Tubantia een logische opvolger zijn.

In de podcast De Ballen Verstand wordt de naam van Bosz geopperd door Bussink, die de komst van de nu clubloze trainer wel ziet zitten. "Waarom ook niet", reageert Twente-clubwatcher Ten Voorde. "Hij woont in Apeldoorn, dat is dichtbij. Aanvallend voetbal wordt gewaardeerd en je hóéft geen kampioen te worden. Ik denk dat wij er al uit zijn."

Bosz zit sinds zijn ontslag bij Olympique Lyon in oktober zonder club. De afgelopen maanden werd de 59-jarige trainer met meerdere clubs in verband gebracht, waaronder Ajax. Bekend is dat Bosz gesprekken heeft gevoerd met Wolverhampton Wanderers en Aston Villa. Ook was hij in beeld om de nieuwe bondscoach van België te worden. Domenico Tedesco [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/414171/bosz-grijpt-definitief-mis-belgen-kiezen-voor-andere-bondscoach/,_blank,kreeg echter de voorkeur].

Jans

Waar de toekomst van Jans ligt, is nog niet bekend. Dat hij ervoor kiest Twente binnenkort te verlaten, vindt Ten Voorde 'volstrekt logisch'. "Dit is het juiste moment voor hem om te stoppen in Enschede, Jans kan de club met opgeheven hoofd verlaten. Samen met Jan Streuer heeft er hij wat geweldigs neergezet", aldus de journalist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen