Heerenveen denkt aan opvallende promotie voor Ferry de Haan

15 februari 2023, 10:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ferry de Haan, technisch directeur van sc Heerenveen, is kandidaat om intern een opvallende promotie maken bij de Friese club. De voormalig verdediger is door de raad van commissarissen gepolst voor de positie van algemeen directeur. 

Dat bevestigt de vijftigjarige De Haan woensdag aan Voetbal International. "De raad van commissarissen heeft een tijdje geleden gevraagd of ik daar open voor zou staan", klinkt het. Nadat hij had aangegeven open te staan voor de baan is er echter nog geen vervolgstap ondernomen, vertelt hij. "Naar mij toe is er geen aanbieding, concreet gesprek of wat dan ook geweest."

Dat de club uitkomt bij De Haan is niet geheel verrassend. Voordat hij in Heerenveen aantrad als technisch directeur vervulde hij de positie van algemeen directeur al bij Excelsior. Hij heeft dus ervaring in het vak. Mocht het daadwerkelijk tot een benoeming van De Haan komen, dan zou dat de zittende directeur Cees Roozemond niet verbazen. "Ik ga er niet over, maar het profiel klopt", sprak hij recentelijk. Roozemond blijft nog aan tot het einde van het huidige seizoen. 

Het zou wel enigszins opvallend zijn als De Haan straks de technische portefeuille zou laten lopen. Bij zijn aanstelling in 2021 meldde hij nog dat hij zich juist daarop verheugde. "Wat voor mij heel prettis is, is dat ik me hier volledig op technische zaken kan focussen", klonk het destijds. De Haan hoeft overigens zijn eigen opvolger mogelijk niet aan te stellen. Volgens VI zouden de taken ook verdeeld kunnen worden onder hemzelf, trainer Kees van Wonderen en hoofdscout Kenneth Zandvliet. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen