Lang laat zich zien aan Koeman met Oranje-vorm, Meijer valt geblesseerd uit

19 februari 2023, 15:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Noa Lang heeft zijn goede vorm van 2023 doorgetrokken zondagmiddag namens Club Brugge. Een overwinning leverde dat niet op tegen Cercle Brugge, maar want tot tweemaal toe werd een voorsprong nog weggegeven in de derby: 2-2. Daardoor blijft de regerend landskampioen maar kwakkelen dit seizoen.

Door wat blessureleed kende Lang een matige eerste seizoenshelft, waarin hij alleen in de laatste wedstrijd voor het wereldkampioenschap in Qatar een doelpunt noteerde. Maar het WK legde de buitenspeler geen windeieren, want sinds zijn terugkomst is hij fit en staat de tellerin de Jupiler Pro League met deze goal al op drie, allemaal gemaakt in de laatste vijf officiële wedstrijden. Ook noteerde hij een treffer in de Belgische beker.

De 23-jarige buitenspeler opende de score door simpel binnen te tikken na goed werk van Ferran Jutglà. In de tweede helft na het eerder geblesseerd uitvallen van Bjørn Meijer kwamen de bezoekers echter alweer op gelijke hoogte en ook de tweede voorsprong van Club Brugge – via Casper Nielsen – werd alweer snel ongedaan gemaakt: 2-2. Daardoor ging Lang vloekend en tierend de kleedkamers tegemoet.

Daarmee blijft de achterstand op de bovenste drie ploegen, RC Genk, Union Sint-Gillis en Antwerp FC, ontzettend fors en is een landstitel voorlopig volledig uit beeld, de goede vorm van Lang ten spijt. De oud-Ajacied speelt zich met opnieuw negentig minuten en een doelpunt wellicht ook in beeld bij Ronald Koeman, die hem in zijn vorige periode als bondscoach nog niet heeft meegemaakt.