Jans laakt 'carnaval-kritiek' bij FC Twente: "Ben geen boze heks"

21 februari 2023, 20:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ron Jans is het niet eens met de kritiek op een aantal spelers van FC Twente. Zij werden zondag na de pijnlijke nederlaag bij Go Ahead Eagles gesignaleerd in het uitgaansleven om Carnaval te vieren. Dat zorgde bij de fans van de Tukkers voor verontwaardiging. Daar had trainer Jans echter geen boodschap aan.

"Iedereen geeft leiding op zijn eigen manier", vertelde Jans over de situatie in gesprek met ESPN. "Ze hebben mij echt niet om toestemming gevraagd. Zondagavond en maandag waren ze vrij. Dan ben ik niet iemand die alles gaat controleren. Ik ga mijn spelers niet de hele dag controleren, ze zijn ook mens. Ze moeten zelf beslissen wat ze doen. Ik wil dat wij leren van de wedstrijd. We kunnen verliezen, maar niet op deze manier. Maar dan ga ik niet meteen de knuppel in het hoenderhok gooien en de boze heks spelen."

Lees ook: Leeuwarder zwaargewond na Friese derby: "Halve hoofd verbrijzeld"

Jans was zondagmiddag niet te spreken over zijn ploeg, die met 2-0 verloor op bezoek bij Go Ahead. Dat zijn spelers dat blijkbaar snel van zich af konden zetten, deed de ervaren oefenmeester niet veel. "Ik probeer dat op mijn eigen manier. Als mensen dat niet leuk vinden, hebben ze pech gehad. Ik was hier niet van de hoogte. Maar als je goed timet, kun je af en toe ook eens wat anders doen. En dat is ook Carnaval vieren. Dat zit bij een heleboel mensen in het bloed, dat ga ik ze dan niet afpakken. Het is hun eigen verantwoordelijkheid."

Mathias Kjølø

Jans kreeg dinsdag ook een vervelende mededeling van zijn medische staf. Mathias Kjølø is namelijk voorlopig niet inzetbaar voor Twente. De middenvelder heeft in de wedstrijd tegen Go Ahead een blessure aan zijn kaak opgelopen en is voorlopig uitgeschakeld. Aanstaande zondag staat er een mooie wedstrijd op het programma voor Twente. Er wacht namelijk een bezoekje aan nummer vier PSV. Het verschil tussen beide ploegen is drie punten in het voordeel van de Eindhovenaren. De kraker is dus erg belangrijk in de strijd om Europees voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen