Feyenoord zorgt voor unicum in clubhistorie met bekerzege in Heerenveen

1 maart 2023, 22:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord is na de fortuinlijke 0-1 zege op sc Heerenveen verzekerd van een plaats in de halve finale van de KNVB Beker. Daardoor is de club voor het eerst in de clubgeschiedenis in maart nog in de race om drie prijzen te pakken. 

In de Eredivisie staat het elftal van Arne Slot na 23 speelronden bovenaan. De voorsprong op Ajax bedraagt drie punten. Nummer drie AZ volgt met een achterstand van vijf punten op de Rotterdammers, terwijl PSV op de vierde plaats zes punten goed moet zien te maken op Feyenoord. Slot ligt met zijn elftal dus op koers om de eerste landstitel sinds het seizoen 2016-2017 binnen te slepen. 

Lees ook: Giménez houdt fortuinlijk Feyenoord in de race voor treble

Ook in de Europa League is Feyenoord nog steeds actief. Als groepswinnaar hoefde de club niet uit te komen in de tussenronde van het tweede Europese toernooi. In de achtste finale is de ploeg van Slot vorige week gekoppeld aan het Oekraïense Shakhtar Donetsk

Omdat Feyenoord zich woensdagavond bij de laatste vier van het bekertoernooi voegde, is Slot met zijn elftal dus nog altijd in de race voor een ongekende treble. Zeven jaar geleden was dat niet het geval. In het laatste kampioensjaar kwamen de Rotterdammers ook uit in de Europa League. In de groepsfase eindigde het als derde achter Fenerbahçe en Manchester United. In het Nederlandse bekertoernooi was Vitesse in de kwartfinale met 2-0 te sterk. De Arnhemmers zouden de beker dat seizoen uiteindelijk ook winnen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen