Mourinho komt goed weg en ziet schorsing verdwijnen vlak voor kraker

4 maart 2023, 14:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

José Mourinho wordt toch niet geschorst na zijn rode kaart in de wedstrijd tussen Cremonese en AS Roma. De trainer van de bezoekers werd na een discussie met de vierde official naar de kant gestuurd. Het was sowieso een week waarin Mourinho negatief in het nieuws kwam in Italië.

Roma leed vorig weekend een pijnlijke 2-1 nederlaag bij de hekkensluiter van de Serie A. Mourinho haalde het einde van de wedstrijd niet en werd vlak na de rust weggestuurd door de arbiter van dienst. Dat was op advies van de vierde official, die een woordenwisseling had met de oefenmeester van de Romeinen. De vierde man zou Mourinho op duidelijke wijze hebben laten weten dat hij zich met zijn eigen zaken moest bemoeien.

Lees ook: Ten Hag en Klopp willen walgelijk gedrag voor eens en altijd uitbannen

Daar was de trainer niet over te spreken en hij wilde sowieso in beroep tegen zijn schorsing. De voetbalbond besloot hem toch twee wedstrijden uit te sluiten, maar daar is alsnog een streep door gegaan. Dat komt Mourinho goed uit want er staat een mooie wedstrijd op het programma voor Roma. In de strijd om Europees voetbal speelt de club uit de hoofdstad zondagavond (20.45 uur) een thuiswedstrijd tegen concurrent Juventus.

Lazio is woedend op Mourinho

Naast zijn rode kaart kwam Mourinho ook in het nieuws na zijn gedrag rond de Derby della Capitale tussen de U14-ploegen van Roma en Lazio. Daar zou hij zich hebben misdragen door een speler van Lazio uit te joelen en jongens van Roma op te dragen tijd te rekken. Na de wedstrijd poseerde Mourinho samen met de spelers van Roma U14 in de sportzaal van het eerste elftal. Lazio was niet te spreken over het gedrag van de Portugees.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen