Opstelling Feyenoord: Slot laat 'twee spitsen-systeem' links liggen

4 maart 2023, 18:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft geen verrassingen in zijn elftal opgenomen voor het duel met FC Groningen zaterdagavond. De coach kiest wederom voor Santiago Giménez in de spits, terwijl Javairo Dilrosun als nummer tien begint. Danilo was ook een optie, maar hij zit op de bank, terwijl Sebastian Szymanski wel weer bij de selectie zit, maar niet fit genoeg is om te starten. 

Dus zijn er geen verrassende elementen in de opstelling van Slot, die met de in de voorselectie zittende Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer en Quilindschy Hartman begint aan de aftrap. De enige afwezigen zijn de langdurig geblesseerde Justin Bijlow, Patrik Wålemark en Quinten Timber. Szymanski stond ook enige tijd in het lijstje, maar hij trainde weer mee en kan eventueel minuten maken als invaller. 

Op de vleugels staan Alireza Jahanabakhsh en Oussama Idrissi, die daarmee Paixao op de bank houden. Daar zit ook Danilo ondanks zijn goede invalbeurt tegen sc Heerenveen wederom. Bij opponent FC Groningen is Jetro Willems wederom de linksback van dienst ditmaal met zijn eerste basisplaats. Mads Bech Sørensen, Nordin Musampa, Oliver Antman, Paulos Abraham en Ragnar Oratmangoen ontbreken bij de formatie van Dennis van der Ree. Ook oud-Feyenoorder Elvis Manu staat aan de aftrap in De Kuip.

Lees ook: 'Eerste afmelding lijkt in aantocht bij Nederlands elftal'

Feyenoord gaat de titelrace voortzetten met een wedstrijd tegen het laaggeklasseerde FC Groningen. Waar het in Rotterdam goed gaat met een eerste plek, is het in Groningen crisis met een zeventiende plek. Feyenoord speelde woensdag nog tegen SC Heerenveen en won daar met 0-1, dus er is een kans dat Feyenoord met de dubbel op de Coolsingel staat. Eerst wacht Groningen nog.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Kökcü, Dilrosun; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi

[tweet,fcgroningen/status/1632076287270350850

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen