'Ten Hag ziet in voorselectie-klant Oranje versterking Manchester United'

5 maart 2023, 15:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik te Hag beschikt bij Manchester United al over landgenoten Tyrell Malacia, Wout Weghorst en Donny van de Beek, maar wil de Nederlandse enclave mogelijk gaan uitbreiden. Voor de rechtsbackpositie is Jeremie Frimpong (22) in beeld. De verdediger van Bayer Leverkusen zal na dit seizoen vermoedelijk een transfer maken.

Dat schrijft transfergoeroe Fabrizio Romano althans zondagmiddag. Frimpong werd afgelopen zomer én winter al gelinkt aan diverse clubs, maar zijn huidige werkgever Bayer Leverkusen stond hem in principe niet toe om een tijdelijke transfer te maken. In de komende zomer is die situatie anders, dan is er mogelijk wel een overgang bespreekbaar.

De situatie rondom hem is in die zin niet veel veranderd. Manchester United is een van de clubs die Frimpong serieus volgt sinds langere tijd. Er zijn momenteel geen concrete gesprekken die lopen, maar Manchester United wil op de rechtsbackpositie wel een versterking halen in de komende zomer. Diogo Dalot heeft zich goed ontwikkeld en ook Aaron Wan-Bissaka doet het niet slecht, maar het blijft een positie waar Ten Hag versterking zou willen. 

Lees ookEngelse media dolblij met Ten Hag na herstellen Ferguson-traditie

Dumfries transfer

Het is niet de enige Nederlander die in beeld is om die positie te versterken. Ook Denzel Dumfries, die mogelijk mag vertrekken van Internazionale, werd eerder gelinkt aan een transfer naar Old Trafford. Hoeveel er op tafel moet komen voor Frimpong, wiens contract doorloopt tot 2025, is niet bekend. De verdediger kwam in 2021 voor zo'n elf miljoen over van die Werkelf, waardoor het wel sowieso een flinke winst zal maken op hem. Zondagmiddag was hij sportief met een vroege assist alweer snel belangrijk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen