Trauner verwacht geen snelle basisplek en verklapt 'grote kracht' van Feyenoord

10 maart 2023, 16:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gernot Trauner zou niet raar opkijken als hij het bij Feyenoord voorlopig nog moet doen met invalbeurten. De centrumverdediger is weer fit na een knieblessure, maar vooralsnog krijgen Marcus Pedersen en Lutsharel Geertruida de voorkeur. Trauner is geduldig en wacht rustig op zijn kansen in de basis.

"Ik weet hoe voetbal werkt", vertelde Trauner donderdagavond na het gelijkspel (1-1) tegen Shakhtar Donetsk in gesprek met Voetbal International. "Daarom snap ik dat ik rustig moet wachten. Lutsharel Geertruida heeft het geweldig gedaan tijdens mijn afwezigheid. In zo'n geval is er dus ook geen reden om meteen te wisselen. Wat ik wil, is de trainer een extra optie geven voor het team. Die heeft hij nu, hij kan me weer gebruiken. Maar het is natuurlijk altijd aan hem." De dertigjarige Trauner mocht eerder al wat minuten maken tegen Fortuna Sittard en sc Heerenveen.

Bekijk ook: Argentijnse Feyenoord-fan volledig uit zijn dak na goal Bullaude

Trauner raakte in de winterstop geblesseerd aan zijn knie en moest geopereerd worden. De ervaren Oostenrijker stond uiteindelijk acht wedstrijden van zijn club aan de kant en dat was lastig. "Het moeilijke zit 'm erin je team te zien spelen en dat jij dan niks kan doen. Maar uiteindelijk werd het wel makkelijker, doordat we goed voetbal lieten zien. Dan is het nog vervelend, maar wel leuk om naar te kijken. Het elftal bleef het geweldig doen, we staan niet voor niets bovenaan, we spelen de halve finale van de KNVB beker en we kunnen nog door in Europa."

Arne Slot

Vanaf de zijkant zag Trauner dat Feyenoord ook zonder hem door bleef stoten. De Rotterdammers krijgen lof voor hun werklust, maar volgens de verdediger is het meer dan dat. "Het is van alles wat: mentaliteit, kwaliteit, tactiek, de trainer, team effort. Daardoor zijn we in elke linie niet afhankelijk van individuen. Onder dit Feyenoord staat de handtekening van de trainer. Arne heeft van een grote groep een hecht team gemaakt. Als we scoren vieren niet alleen de spelers op het veld dat, ook de bank doet volop mee. Die eenheid is de grote kracht van dit Feyenoord."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Topper die Trauner.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen