Ajax legt druk bij Feyenoord na superieure eerste helft in Friesland

12 maart 2023, 16:30   Bijgewerkt: 12 maart 2023, 16:41

Ajax heeft zondagmiddag de druk opgevoerd op titelconcurrent Feyenoord. De Amsterdammers speelden voornamelijk in het eerste bedrijf uitstekend in het Abe Lenstra Stadion en stonden daarom na slechts twintig minuten spelen ook al op een riante 0-3 voorsprong. In het vervolg van de wedstrijd speelde de ploeg van John Heitinga het zakelijk uit, waardoor Ajax met drie punten in de bus naar de concurrentie kan gaan kijken (2-4).

Op voorhand is een uitduel bij SC Heerenveen niet een eenvoudige klus, maar Ajax liet zondagmiddag zien hoe het de Friese supporters kort na het Friese volkslied al stil kon krijgen. De ploeg van John Heitinga begon voortvarend aan het duel met de middenmoter uit de Eredivisie en kwam via Mohamed Kudus, die de laatste weken uitstekend in vorm is, op voorsprong in het Abe Lenstra Stadion.

Het werd nog erger voor Heerenveen, dat in grote delen van het eerste bedrijf aanvallend onmachtig was en verdedigend zeer kwetsbaar oogde. Steven Bergwijn kon na een fraaie aanval zomaar door de defensie van de thuisploeg heenlopen en zette de regerend landskampioen op een 0-3 voorsprong. En dat alles binnen slechts twintig minuten spelen.

Vervolgens leek het nog erger te worden voor Heerenveen, nadat scheidsrechter Jeroen Manschot naar de strafschopstip wees. Na het bekijken van de beelden draaide hij dit besluit terug, omdat de overtreding van Osame Sahraoui buiten het strafschopgebied zou zijn gemaakt. Hier ontstond echter wel de nodige ophef over, aangezien veel Ajacieden een rode kaart voor de Noor hadden willen zien.

Lees ook: Ajacieden woedend om VAR-moment: "Scheidsrechter heeft medelijden met Heerenveen"

Kees van Wonderen besloot vervolgens hard in te grijpen, wat logisch was gezien de barre eerste helft van zijn ploeg. Hij voerde na 36 minuten drie wissels (!) tegelijkertijd door, de snelste drievoudige wissel ooit in de Eredivisie, waarna het wel wat beter ging met Heerenveen. De eerste beste kans was vlak voor rust namelijk direct raak voor de thuisploeg. Pelle van Amersfoort kopte goed raak na een voorzet van invaller Thom Haye, al had Ajax-goalie Rulli wel wat meer kunnen doen bij deze Friese treffer.

In het tweede bedrijf zette Ajax de goede lijn door, want kort na de thee was de volgende Amsterdamse treffer al een feit. Kenneth Taylor, die het vertrouwen van Heitinga kreeg en goed voor de dag kwam in Friesland, zette zijn ploeg met een droge schuiver op een 1-4 voorsprong. Het was een harde tik voor de thuisploeg, die vervolgens wel weer wat hoop kreeg van arbiter Manschot.

In het resterende deel van de wedstrijd controleerden de Amsterdammers voornamelijk het duel en gaf de regerend landskampioen nauwelijks kansen weg, maar toch kwam Heerenveen opnieuw terug in de wedstrijd. Weer stond doelman Rulli niet goed opgesteld bij een voorzet, waarna Van Hooijdonk binnen kon koppen (2-4). Daar bleef het dan ook bij in het Abe Lenstra Stadion. Ajax heeft de druk op aartsrivaal Feyenoord opgevoerd. De Rotterdammers moeten vanavond een goed resultaat halen tegen FC Volendam om Ajax weer van zich af te schudden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Feyenoord gaat volgende week winnen

Gerrit05
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan moet Feyenoord gdverdmme wel ff die 0-1 achterstand wegpoetsen tegen Volendam! Want ALS Feyenoord 'dit' voetbal meeneemt naar 19 Maart...??? Dan kunnen we alvast voorspellen dat ik flink wat bakstenen door m'n tv heen kegel...

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax laatste half uur heel erg zwak !! Ajax gaat zeker nog punten verspelen !!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen