Clubleiding en spelers veroordelen wangedrag Fortuna Sittard-trainer Velázquez

14 maart 2023, 15:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fortuna Sittard-Julio Velázquez (41) liet zich het afgelopen weekend opnieuw op negatieve wijze zien. Tegen FC Twente (0-3 verlies) sloeg hij meermaals de dug-out en daar is hij door de club op aangesproken. Zowel door technisch manager Sjoerd Ars, als ook een deel van de spelersgroep.

"Dit is iets wat wij niet goedkeuren. Hij heeft een voorbeeldfunctie", liet Ars desgevraagd weten tegenover ESPN. Het gedrag wordt intern besproken bij de Limburgers, want de vorige keer werd het ook besproken toen hij zich langs de lijn zo liet gelden. "Het is zonde dat de focus hierop komt te liggen. Zijn voorbeeldfunctie komt onder een vergrootglas te liggen. Hij doet zichzelf, maar ons ook als club tekort."

Lees ookDriessen: "Nu begrijp je wel waarom hij het nergens langer dan een jaar volhoudt" 

Spelersgroep Fortuna Sittard

Niet alleen de clubleiding, maar ook een deel van de spelersgroep zou zich storen aan de houding van de excentrieke Spanjaard. Burak Yilmaz zou het gedrag van de oefenmeester 'beu zijn' en actie eisen, terwijl middenvelder Oguzhan Özyakup ook denkt dat het anders moet.

"Ik denk dat hij nu ook beseft dat hij rustiger aan moet gaan doen", stelt de routinier. "Hij heeft zichzelf dan even niet in de hand. Maar hij speelt dit echt niet. Als je ook naar hem kijkt, zie je dat het oprecht is. De emoties van dat moment. Of het goed of slecht is, daar praat ik niet over. Als trainer kun je dit af en toe wel doen, dat hebben alle voetballers weleens meegemaakt. Maar dit moet niet te vaak gebeuren. Dit is wel een beetje de grens."

Het is opmerkelijk, want in de dagelijkse omgang heeft Velázquez een hele andere indruk gemaakt. "Hij is op trainingen helemaal niet streng. En hij is buiten het veld echt een topgozer. Een van de weinige trainers die écht geïnteresseerd is in je leven", aldus Özyakup, die de beelden van dit weekend terugkeek. "Het zag er heftig uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen