Controversiële City-penalty leidt tot roep om herziening spelregels

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

15 maart 2023 – Manchester City walste dinsdagavond over RB Leipzig heen en plaatste zich met de 7-0 thuisoverwinning overtuigend voor de kwartfinale van de Champions League. Na afloop van het duel ging het echter niet alleen over de vijfklapper van Erling Haaland. De strafschop waaruit de Noor de 1-0 maakte zorgde voor minstens zoveel beroering. 

Controversiële City-penalty leidt tot roep om herziening spelregels

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De bal ging na een kleine twintig minuten op de stip nadat Benjamin Henrichs een kopbal van Rodri van dichtbij tegen zijn arm aan kreeg. De 26-jarige middenvelder kon dat onmogelijk voorkomen, aangezien hij met zijn rug naar de bal stond. Toch was scheidsrechter Slavko Vincic na bestudering van de beelden onverbiddelijk: penalty. 

Mats Hummels, verdediger van Borussia Dortmund, liet nog tijdens de wedstrijd weten dat de strafschop nooit gegeven had mogen worden. "De regels voor hands bij moeten veranderen. Dit gaat de verkeerde kant op", schreef hij op Twitter. Alan Shearer deed daar een schepje bovenop. "De regels voor hands zijn een pile of shit", stuurde hij via datzelfde medium de wereld in. 

RB Leipzig-aanvoerder Willi Orban kon er na het duel ook niet bij dat Manchester City zo makkelijk aan de 1-0 kwam. Toch begrijpt hij dat de arbitrage het niet makkelijk heeft met de huidige regelgeving. "Dit is heel vervelend. De handsregel is grotesk", sprak de Hongaar. Toch weigert Orban om de nederlaag daar volledig aan op te hangen. "Wij waren daarna net zo slecht, dat moeten we toegeven. Maar dit is wel heel bitter."

Lees ook: Manchester City sloopt RB Leipzig tijdens ongekende Haaland-show

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd