Arjen Lubach ziet Kökçü 'onzin' verkopen en klapt voor piepjonge aanvoerder

21 maart 2023, 10:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De humoristische nabeschouwing van het voetbalweekend bij De Avondshow met Arjen Lubach werd maandagavond een stuk beter bekeken dan alle voetbalpraatprogramma's op de zondag. In het avondprogramma, waar bijna 1,2 miljoen mensen op afstemden, bespraken Arjen Lubach en cabaretier Diederik Smit onder meer de controverse rondom de OneLove-aanvoerdersband.

Er werden beelden getoond van het Jeugdjournaal, waarin Koen, de aanvoerder van het Onder 12-elftal de Haarlemse amateurclub SV Alliance '22, zijn trots uitsprak om de band te mogen dragen. 'Ik vind het cool, want ik vind dat iedereen mag zijn zoals hij is, en zich ook zo mag uiten. Ik denk dat dat bij voetbal prima kan."

Lubach klapte voor de jongen, die in het programma werd neergezet als een voorbeeld voor Orkun Kökçü. De aanvoerder van Feyenoord droeg de band in De Klassieker niet, maar koos voor een band met de tekst 'respect voor iedereen'. Lubach reageerde tevens verbaasd op een uitspraak die Kökçü vorige week deed.

Kökçü zei op een persconferentie dat hij zijn mening 'vaak genoeg' heeft geprobeerd uit te leggen, en dat hij daar 'na zo lang wel een beetje respect voor verwacht.' Lubach: "Hij heeft zijn mening al heel vaak uitgelegd en daarom wil hij er nu respect voor? Wat is dat voor onzin?"

Het fragment is terug te kijken door de link te volgen in onderstaande tweet:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"ik vind dat iedereen mag zijn zoals hij is, en zich ook zo mag uiten" Juist, dat is dus precies wat Kokcu ook doet.

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon Trauner de captain laten worden dan zijn wij van dit polariserende gezeik van typetjes als Keuktjoe en Jacoubie af. Lekker ballen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen