Harry Vermeegen: "Ik was misschien nog wel veel erger dan Matthijs van Nieuwkerk"

25 maart 2023, 14:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De misstanden bij The Voice of Holland, de onthullingen over de angstcultuur bij De Wereld Draait Door en het grensoverschrijdende gedrag op de redactie van de NOS Sport: Harry Vermeegen denkt er het zijne van. De 72-jarige sportjournalist en programmamaker was vroeger naar eigen zeggen 'misschien nog veel erger dan Matthijs van Nieuwkerk'.

"Die hele woke-beweging van nu vind ik allemaal flauwekul. Wat ze Matthijs van Nieuwkerk allemaal verwijten op het gebied van omgaan met zijn medewerkers... ik was vroeger misschien nog wel veel erger dan Matthijs", vertelt Vermeegen aan de Nieuwe Revu. De man die onder meer het programma De Regenjas maakte, denkt dat hij in het verleden een nog grotere perfectionist dan Van Nieuwkerk was.

"In het team waarmee ik werkte, was ik als programmamaker dikwijls allervervelendst. Niet tegen de cameraploeg hoor, daar reisde ik mee. Maar als mensen hun werk niet goed deden, bijvoorbeeld doordat er bepaalde dingen niet in beeld waren die wél in beeld hadden moeten zijn, dan was de wereld gewoon te klein", gaat hij verder. "Dat kwam voort uit pure ambitie. Het streven naar kwaliteit. Dan kan nu niet meer, want nu heb je een watjesgeneratie waarbij alles goed en zacht moet zijn en die het liefst gepamperd willen worden op het werk. Drive, ambitie, gáán voor het doel; dat bestaat niet meer, maar ik had het wel."

Volgens Vermeegen gebeurde er soms een 'ongelukje' en ging iemand er weleens iemand huilend naar huis. "Achteraf was dat niet verstandig, want daarmee motiveer je de mensen niet. Maar als iemand om 17.30 uur zijn stoel achteruitschoof en zei dat hij maar eens naar huis ging, terwijl we niet klaar waren, dan kon hij thuis blíjven. Ontslagen, hup, wég. Ik zat geregeld tot 20.00, 21.00 uur te vergaderen om een onderwerp voor opnames goed uit te diepen. Ik was gewoon bloedfanatiek en heel erg gedreven. En check mijn video's maar eens: dat ben ik nog steeds."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen