Van Halst ergert zich groen en geel aan Depay: "Spelers durven het niet te zeggen"

26 maart 2023, 20:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jan van Halst heeft zich gestoord aan Memphis Depay in de wedstrijd tussen Frankrijk en Nederland (4-0). De aanvaller miste een penalty, maar de kritiek van Van Halst gaat met name over zijn keuzes in balbezit en zijn 'houdinkjes' op het veld. Volgens de analist koos Depay te vaak voor de moeilijke oplossingen. 

"Hij heeft natuurlijk altijd een houdinkje gehad, maar dat werkt nu tegen hem. Als je ziet hoe vaak hij balverlies heeft geleden door gewoon te weigeren om simpel te spelen…", verzucht Van Halst, terwijl hij bij Ziggo Sport beelden laat zien van een mislukte pass van Depay tussen meerdere Fransen, terwijl Lutsharel Geertruida aan zijn rechterzijde vrijstond. "Dan begint het al te irriteren, maar niemand durft wat te zeggen."

Na vijftig minuten liet Depay na om Nathan Aké aan te spelen; hij probeerde tevergeefs om twee Fransen eigenhandig te passeren. "Zou er nou niemand tegen hem zeggen: Memphis, doe even normaal man. Het is een soort koning geworden. Uit zijn verkeerde pass komt de 4-0 voort, maar het gaat me met name om het terugschakelen. Sjokken, sjokken, Frankrijk is weg, je ziet Aké nog terugsprinten, maar Depay helemaal niet."

Lees ookEen 3 en een 3

Van Halst ergerde zich ook aan een vrije trap die Depay nam in de blessuretijd van de eerste helft. Met de binnenkant van de voet bracht hij de bal richting het strafschopgebied, maar niet bij een ploeggenoot. "Dit gaat over houding, dit soort ballen. Moet je nou kijken, met een handje… (Depay hief zijn rechterhand op tijdens het nemen van de vrije trap, red.). Zorg nou eerst eens dat ie aankomt."

"Dit gebeurde wel vijf of zes keer in de wedstrijd. Het gaat je echt tegen de borst stuiten. Ik vraag me af of de spelers het durven te zeggen. Ik twijfel er niet aan dat Ronald Koeman het wel doet, maar in het veld moet het ook gebeuren", aldus Van Halst. "Het gaat over verantwoordelijkheidsgevoel. Hij moet beseffen dat er meer wordt gevraagd dan zijn houdinkjes, dat hij voorop moet gaan in de strijd. Hij moet denken: ik laat mijn land niet met 4-0 zoekgespeeld worden.' Daar moet hij het voortouw in nemen, dat heb ik echt gemist."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Depay moet niet meer worden opgesteld. Rendement is vrij laag.

TonnieHudepol19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jep egoïstisch mannetje Depay. Er komen binnenkort genoeg alternativen. Of zijn er Al . Gakpo. Danjuma. Somerville. Brobby. En later Meerding die het fantastisch doet bij de jeugd van AZ . Koeman is niet blind en pikt dit pseudo sterren gedrag van Depay vast niet zo lang meer. Kan ie gaan Rappen met zn vriend in Moskou

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb Depay altijd al een enorm over het paard getilde, overschatte, egocentrische speler gevonden. Als het goed gaat zie je het niet of kan je ermee leven, maar zodra hij slecht speelt zie je hoe hij echt is. Vind zichzelf veel te belangrijk. Zet hem maar op de bank zodat ie zn plek weer weet.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet dat ik het kan aantonen, maar op één of andere manier heb ik het gevoel dat spelers dit soort maniertjes onder van Gaal niet doen. Of in elk geval veel minder. Bij Koeman heb ik niet het idee dat hij echt de baas is bij Oranje. Hij heeft niet dat autoritaire in combinatie met met spelers om kunnen gaan dat van Gaal wel heeft. Althans dat vind ik. Nergens op gebaseerd verder, maar ik denk dat als van Gaal tegen Depay zegt "dit en dit ga je doen en dit niet" dat Depay braaf luistert.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In de 1e periode koeman speelde oranje prima . Als je dan begint tegen frankrijk zonder de jong etc met 4-0 verlies is dat niet goed ,maar niet dramatisch . Dus gewoon fff wachten hoe het verder gaat . Verder is depay altijd zo geweest ook onder v gaal. Alleen nu valt het op omdat het resultaat er niet was

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt maar was het altijd al

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen