Vlaar: "Om gek van te worden"

2 november 2006, 09:19

Wat begon als een onschuldige blessure, is voor Ron Vlaar inmiddels uitgelopen is een kwetsuur die hem een half jaar aan de kant houdt. De verdediger liep in augustus een lichte voetblessure op in het oefenduel met Reading en kampt nog altijd met de naweeën hiervan. Inmiddels is duidelijk geworden dat hij dit jaar niet meer in actie kan komen. "Dit gaat eigenlijk helemaal nergens over", moppert hij in het AD. 

Vlaar kan zich het duel met een speler van Reading, van wie hij de naam vergeten is, nog goed voor de geest halen. Niets bijzonders, dacht hij. "Op het middenveld stuitte de bal op en ik vloog erin. Op die plek van het veld kon dat ook wel. Zo'n situatie maak je honderd keer mee. Die speler van Reading raakte mijn wreef met zijn nop. Ook dat gebeurt je als verdediger wel vaker. Meestal is het een kwestie van even doorbijten."

Een week later stond Vlaar gewoon in de basis in het competiteduel met FC Groningen. Toen hij in Euroborg opnieuw geblesseerd uitviel, rook hij onraad. "Toen ben ik toch maar even naar het ziekenhuis gegaan. Op foto's was niet eens wat te zien, maar uit een mri-scan bleek dat er een barstje in het bot zat."

De laatste maanden kan Vlaar niets anders doen dan vanaf de tribune toekijken hoe zijn teamgenoten het er vanaf brengen. Dat valt niet mee, zegt hij. "Ik kijk als supporter en beleef het op mijn eigen manier. We zitten met Feyenoord in een moelijke fase. Daar moeten we met zijn allen uit zien te komen. Ik hoop dat de laatste twee wedstrijden voor vertrouwen hebben gezorgd en dat we de goede weg ingeslagen zijn. Natuurlijk zou ik de ploeg graag als speler een impuls willen geven. Ik wil altijd voetballen. Ook als het minder gaat. Maar het gaat nu even niet om mij, ik ben ook maar een klein schakeltje."

"We moeten elkaar helpen. Iedereen heeft daarin zijn eigen verantwoordelijkheid. Na de wedstrijd praat ik met spelers over bepaalde situaties. Daar hoop ik zelf ook van te leren. Ik wil beter worden. Ik ben nog jong. Hopelijk heb ik nog een lange carrière voor de boeg", aldus de centrale verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen